Ο Ολυμπιακός πριν μερικές μέρες νίκησε τη Μονακό στο ΣΕΦ με 94-88 και «κλείδωσε» την παρουσία του στο Final Four του Βελιγραδίου.

Λίγες μέρες μετά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και αφού οι πανηγυρισμοί κόπασαν επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα και κοντράρεται με τον Ιωνικό στη Νίκαια (8/5, 20:00, ΕΡΤ3) για την 25η αγωνιστική της Basket League.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να τελειώσουν και τυπικά τη δουλειά και να πάρουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς. Τελευταίο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν αυτό κόντρα στη Λάρισα, που έγινε στις 16 Απριλίου και η νίκη ήρθε με σκορ 93-84. Από τότε, ακολούθησε για την ομάδα του Πειραιά με τη Μονακό που κρίθηκε στο Game 5.

Οι Πειραιώτες πλέον μέχρι και το Final Four μπαίνουν σε ρυθμούς Basket League μέχρι το Final Four, με τον Μπαρτζώκα να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους για το ματς με τον Ιωνικό. Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, στο Φάληρο, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με το εντυπωσιακό 109-65.

Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 20-1 και είναι «αγκαλιά» με τον πλεονέκτημα. Από την άλλη, ο Ιωνικός είναι στην προτελευταία θέση με 6-16, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια» και την επόμενη σεζόν. Αυτό γιατί έχει την ισοβαθμία με τον Ηρακλή που έχει 6-17 και ο Γηραιός την τελευταία αγωνιστική κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο Ιβανώφειο, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγει την ήττα και τον υποβιβασμό.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Φούφης, Μαγκλογιάννης και Κανελλόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 7/5
Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 69-60
Προμηθέας Πάτρας-Ηρακλής 78-69
Άρης-Λάρισα 82-70
ΑΕΚ-Περιστέρι 78-72
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών 78-68

Κυριακή 8/5
Ιωνικός Basket-Ολυμπιακός (20:00/ΕΡΤ3)