Τρεις αναμετρήσεις για τα playoffs και μια για τα playouts έχει το σημερινό πρόγραμμα της Super League. Όλα τα βλέμματα φυσικά, θα είναι στραμμένα κυρίως στο πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική των playoffs, το οποίο έχει και τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο και για τις δύο ομάδες.

Νωρίτερα ωστόσο (16:00), στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα παιχνίδι που παίζεται η πρωτιά της μίνι βαθμολογίας. Η ομάδα της Κρήτης διανύει ένα κακό σερί με τρία παιχνίδια χωρίς νίκη και θα προσπαθήσει να βάλει τέλος σήμερα απέναντι στους Αρκάδες που βρίσκονται μόλις έναν βαθμό από κάτω, στην 3η θέση.

Από εκεί και πέρα, στις 18:00 ξεκινάει η πρώτη μάχη των playoffs, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να φιλοξενεί στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν περνάει και τις καλύτερες του ημέρες, καθώς ψάχνει την πρώτη του νίκη μετά από δύο μήνες σε όλες τις διοργανώσεις!

Από την άλλη, ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει να φτάσει στην πρώτη του νίκη στα playoffs μέσα στην έδρα του. Στις 19:30, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ, στο πιο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής.

Η Ένωση θέλει να φτάσει σε μια νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο και θα προσπαθήσει να το κάνει μπροστά στον κόσμο της που αναμένεται να φωνάξει «παρών». Η ομάδα του Οφρυδόπουλου προέρχεται από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση και στο -2 από τον 3ο Παναθηναϊκό, ο οποίος προέρχεται από τη νίκη με τον Άρη στη Λεωφόρο.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια των playoffs.

Τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, αυτό ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Για τον Ολυμπιακό, η αναμέτρηση έχει επίσης σημασία, καθώς μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να μην έχουν βαθμολογικό κίνητρο μετά και την… επίσημη κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Β’.