Η Νότιγχαμ Φόρεστ την περασμένη Τρίτη ηττήθηκε με 1-0 από την Μπόρνμουθ στο «Vitality», σε έναν «τελικό» για την απευθείας άνοδο στην Premier League. Η Νότιγχαμ έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία -και δικαιολογημένα- καθώς ο ελληνικής καταγωγής και επιπέδου Premier League βοηθός, Κονσταντίν Χατζηδάκης και ο πρώτος διαιτητής Στιούαρτ Ατγουελ στέρησαν από την αγγλική ομάδα την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη και την επιστροφή της στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, ο Χατζηδάκης στο 41ο λεπτό του ματς αντί για το καταφανέστατο πέναλτι εναντίον της Μπόρνμουθ, γύρισε την απόφαση του σε… οφσάιντ, το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει, αφού στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα να καλύπτεται ο επιθετικός της Νότιγχαμ. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε VAR δεν άλλαξε την απόφαση, όμως αυτόματα άλλαξε τις ισορροπίες για την απευθείας άνοδο. Το τελικό 1-0 βρήκε την Μπόρνμουθ στην Premier League, τη Νότιγχαμ στα play off ανόδου και τους ανθρώπους της να φτάνουν μέχρι την ομοσπονδία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ίδιοι οι διαιτητές ζήτησαν συγνώμη μετά το ματς για την αλλοίωση του αποτελέσματος, ενώ μετά την επίσημη καταγγελία του ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ, Βαγγέλη Μαρινάκη στην EFL, αποφασίστηκε στα play off να γίνουν όλα τα ματς με VAR, προκειμένου να μην υπάρξει νέα αλλοίωση αποτελέσματος. Ειδικά, από τη στιγμή που διακυβεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες.

Το σκάνδαλο με το οφσάιντ που σήκωσε ο ελληνικής καταγωγής βοηθός στον «τελικό» με την Μπόρνμουθ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στο Νησί, με την Daily Mail μάλιστα να προχωράει σε νέες αποκαλύψεις που βάζουν «φωτιά» στην υπόθεση.

Το αγγλικό μέσο αναφέρει σε δημοσίευμα του πως «ο ορισμός του Κωνσταντίνου Χατζηδάκη ως επόπτη στο καθοριστικό για την άνοδο και χωρίς VAR παιχνίδι της Μπόρνμουθ με τη Νότιγχαμ, δημιούργησε σχόλια στην κοινότητα των διαιτητών πριν το ματς».

Το γεγονός αυτό μαζί με το τεράστιο λάθος στη φάση του 41ου λεπτού δικαίωσε τις ανησυχίες που υπήρχαν και πριν το ματς, ενώ και η Νότιγχαμ από την πλευρά της διαμαρτυρήθηκε έντονα στην ομοσπονδία για τον ορισμό του Χατζηδάκη, που εκ του αποτελέσματος καθόρισε το ποιός θα πάρει την άνοδο.

Η μεγάλη αποκάλυψη που κάνει η «Daily Mail» ωστόσο, είναι πως «η οικογένεια του ελληνικής καταγωγής ρέφερι είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, του μεγάλου αντιπάλου του Ολυμπιακού στην Ελλάδα». Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων (όπως και της Νότιγχαμ), κάτι που μεγαλώνει τις υποψίες σχετικά με την ακατανόητη απόφαση του Χατζηδάκη να σηκώσει τη σημαία στη φάση του 41ου λεπτού. Μια φάση όπου η Νότιγχαμ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε κερδίσει πέναλτι και που και ο ίδιος ο Άτγουελ (ο διαιτητής του ματς) παραδέχτηκε και ζήτησε συγνώμη…

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα της «Daily Mail: 

«Ο ορισμός του Κωνσταντίνου Χατζηδάκη ως επόπτη στο καθοριστικό για την άνοδο και χωρίς VAR παιχνίδι της Μπόρνμουθ με τη Νότιγχαμ δημιούργησε πολλά σχόλια στην κοινότητα των διαιτητών πριν το ματς.

Με τις ανησυχίες να δικαιώνονται από τη συμμετοχή του ελληνικής καταγωγής ρέφερι σε μία σειρά αμφιλεγόμενων αποφάσεων, με κυριότερη φυσικά την υπόδειξη οφσάιντ σε φάση που υπήρχε πέναλτι υπέρ της Νότιγχαμ στο 0-0.

Η συγκεκριμένη υπόθεση οδήγησε τον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελο Μαρινάκη σε έντονη διαμαρτυρία μετά την ήττα από την Μπόρνμουθ.

Ο Μαρινάκης που είναι ιδιοκτήτης και του Ολυμπιακού και το αίσθημα της αδικίας αυξήθηκε από το γεγονός ότι η οικογένεια του Χατζηδάκη είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ελλάδα».