«Ανεβαίνω ξανά στο βήμα για μία σύντομη παρέμβαση για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. Θυμήθηκα το πρώτο συνέδριο της ΝΔ που είχα την τιμή να συμμετάσχω ως νεαρός παρατηρητής το 1986. Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή».

Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομίλία του με την οποία κλείνει τις εργασίες του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Αυτό το τριήμερο ήταν ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας», προσέθε ο πρωθυπουργός».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους ταξίδεψαν από την όλη την Ελλάδα για να βρεθούν στο συνέδριο. «Εσείς είστε η ΝΔ, εσείς κάνετε αυτήν την παράταξη τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά παράταξη της Ευρώπης».

«Εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα».

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40% μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές μας αξίες.

«Εθνικό στόχο αποτελεί η έξοδος της χώρας μας από την εποπτεία», και εντός του 2023 να επιτύχουμε την ……

Άμεση προτεραιότητα για την υγεία και την παιδεία.

Η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες σηματοδοτεί ότι θα συνεχιστεί η φορολογική μας πολιτική. Φυσικά θα συνεχιστεί η ενεργειακή πολιτική.

Οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο αλλά και παραγωγό ενέργειας είτε από υδρογονανθρακες είτε με εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Θα αναχωρήσω στα ΗΑΕ που θα υπογράψω συμφωνία, και την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τις ΗΠΑ όπου θα απευθυνθώ στο Κογκρέσο. Την επόμενη Πέμπτη η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και εκεί θα φανεί η πολιτική του καθενός.

Η χώρα μας σήμερα είναι πιο ισχυρή οικονομικά και γεωπολιτικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κίνδυνο του λαϊκισμού. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε την περίοδο της πανδημίας από υγειονομικό σαμποτάζ.

Οι ανέξοδες υποσχέσεις σε ένα δύσκολο κλίμα είναι διπλά επικίνδυνο. Το ζήσαμε το πληρώσαμε δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε, ποτέ να το ξαναζήσουμε.

«Η χώρα άλλαξε σελίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι», σημείωσε άσκησε κριτική στον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εξαντλείται σε πολιτική του τύπου «ούτε φρεγάτες ούτε γραβάτες».

Απέναντι σε αυτήν την τακτική, εμείς έχουμε να δείξουμε τα χειροπιαστά αποτελέσματα και το ήθος της παράταξής μας.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι στην πορεία της κυβέρνησης έγιναν λάθη και για αυτό στο σύνθημα «Το είπαμε, το κάναμε» πρέπει να προσθέσουμε το «προσπαθούμε». Εκλεγήκαμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το υλοποιούμε βήμα – βήμα.

Περισσότερα σε λίγο…