Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, αφού η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για το νέο όνομα της παράταξης, την ανάδειξη 4.602 αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου, και την εκλογή νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, έχει ξεπεράσει το αναμενόμενο.

Μέχρι τις 5 το απόγευμα, οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν ότι η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις 100.000, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα εκλογικά κέντρα χρειάστηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια επειδή εξαντλήθηκαν.


Να σημειωθεί ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ψηφοφόρων στις κάλπες της 8ης Μαΐου είχε μεγάλη σημασία για το ΚΙΝΑΛ, καθώς η συμμετοχή στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου, όπου ψήφισαν 270.000 μέλη και φίλοι του κόμματος, δεν άφηνε περιθώρια για δραματικές διαφορές στον αριθμό των συμμετεχόντων – η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, «πόνταρε» εξ αρχής στις 100.000 ψήφους και, όπως φαίνεται, «έπεσε μέσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κάλπη για την ανάδειξη του νέου ονόματος στήθηκε ακριβώς για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο επιλογές για την ονομασία της παράταξης είναι:

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Κίνημα Αλλαγής


Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες στα 600 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας για τα μέλη και τα… επίδοξα – μπορεί κανείς να γίνει μέλος, πριν ψηφίσει – μέλη του κόμματος. Ειδικότερα, στα 123 εκλογικά τμήματα με tablet είχαν ψηφίσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι περί τα 27.500 μέλη.

Εάν συνεχιστεί η εικόνα με τις ουρές, ειδικά στην Αττική, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για παράταση της διαδικασίας, που κανονικά ολοκληρώνεται στις 19.00, μέχρις ότου ψηφίσουν όλοι.