Πύραυλοι έπληξαν την πόλη- λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σήμερα, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της περιφερειακής διοίκησης Σέρχιι Μπράτσουκ, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Μπράτσουκ είπε, επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους νωρίτερα σήμερα.

Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα πλήγματα.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αμέσως τις αναφορές αυτές, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σφίγγουν τον κλοιό οι Ρώσοι

Γεγονός είναι πάντως, ότι ο ρωσικός στρατός κλιμάκωσε απότομα τις επιθέσεις του, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας, επιδιώκοντας να προσφέρει κάποιου είδους νίκη που θα μπορέσει να επικαλεστεί ο πρόεδρος Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας την προσεχή Δευτέρα, όταν η Ρωσία θα γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι πιο σφοδρές μάχες διεξάγονταν χθες στο βόρειο τμήμα του Ντονμπάς, με τους Ρώσους να σφίγγουν επικίνδυνα τον κλοιό σε δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις, το Κραματόρσκ και το Σεβεροντονέτσκ. Εγκαταλελειμμένο από τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του το Κραματόρσκ, διοικητικό κέντρο του τμήματος της επαρχίας Ντονέτσκ δέτηκε καταιγιστικό βομβαρδισμό από ρωσικά αεροπλάνα και μονάδες πυροβολικού, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ολεξάντρ Στριούκ.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχιζαν την πολιορκία της τεράστιας χαλυβουργίας Azovstal, τελευταίου θύλακα της ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη.