Η Μάντσεστερ Σίτι αν και κατάφερε να προηγηθεί μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμέου, η Ρεάλ Μαδρίτης με μια επική ανατροπή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με δύο γκολ του Ροντρίγκο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο συνήθης ύποπτος Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος κέρδισε πέναλτι στο 94ο λεπτό του αγώνα και το μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ, έκανε το 3-1 και έστειλε την βασίλισσα στον τελικό του Champions League που θα γίνει στο Παρίσι στις 28Μαΐου.

Τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από την Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιούργκεν Κλοπ, τονίζοντας ότι ήταν σκληρός ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκαν οι «πολίτες».

Αναλυτικά ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός: 

Ναι, ήταν ένα τεράστιο πλήγμα… πραγματικά σκληρό. Τέτοιες νύχτες δεν είναι καλές, το επόμενο πρωί δεν είναι ευχάριστο, αλλά τώρα θα είναι έτοιμοι για το ματς με τη Νιούκαστλ την Κυριακή.

Ήταν περίεργο και άτυχο για τη Σίτι, αλλά αυτό που έκανε η Ρεάλ ήταν εξαιρετικό. Απέκλεισε Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και τη Σίτι… Αν βγάλεις «νοκ άουτ» αυτές τις τρεις ομάδες, σίγουρα αξίζεις να είσαι στον τελικό».