Σε Γολγοθά μετατράπηκε η σπουδαστική περίοδος για μια 40χρονη καρκινοπαθούσα με δύο παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια καταγγέλλει, καταχρηστική συμπεριφορά από ιδιωτικό κολέγιο, φτάνοντας ακόμη στο σημείο να περιφρονούν την κατάσταση της υγείας της. «Μου είπαν “καρκίνος είναι, αυτά είναι στη ζωή”», δήλωσε.

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια, όταν η Λ. με καταγωγή από γειτονική χώρα, ζήτησε και γράφτηκε σε ένα από τα πιο γνωστά ιδιωτικά κολέγια στη Θεσσαλονίκη που συνεργάζονται με χώρες του εξωτερικού, στο τμήμα ψυχικής Υγείας.

Όμως αντί για μια φυσιολογική σπουδαστική περίοδο -κατέχει ήδη δύο μεταπτυχιακά – η Λ. καταγγέλλει, στο ThessToday.gr, ότι έγινε μάρτυρας απαράδεκτων συμπεριφορών από καθηγητές – επιμελητές. Και όλα αυτά, ενώ τον Ιούλιο του 2021 διαγνώστηκε στο τρίτο στάδιο του καρκίνου, κάτι το οποίο γνωστοποιήθηκε στο κολέγιο, καθώς λόγω των χημειοθεραπειών έπρεπε να λάβει παράταση στην παράδοση των εργασιών της, που όπως εξηγεί η ίδια, συνήθως η τελική ημερομηνία είναι 8 με 9 Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο.

«Δεν έχεις πρόβλημα με την υγεία σου, έχεις πρόβλημα παράδοσης εργασίας»

«Όταν αρρώστησα ενημέρωσα τη Σχολή ότι θα δώσω την προφορική τον Ιούνιο και τις εργασίες μου τον Σεπτέμβριο, επειδή και έχω δύο παιδιά στο σπίτι και έχω θέμα με την υγεία μου. Η διευθύντρια το δέχεται, ο χρόνος κυλάει και συνεχίζω με τις σπουδές μου. Στα μέσα Αυγούστου, όμως, επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας μου και διακομίζομαι στο νοσοκομείο εσπευσμένα, ενημερώνοντας παράλληλα τη διευθύντρια ότι πιθανόν να χρειάζομαι αλλαγή στην ημερομηνία παράδοσης», δηλώνει στην ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια, η απάντηση που έλαβε από τη διευθύντρια -είχαν συνομιλία μόνο μέσω τηλεφώνου και όχι ηλεκτρονικά- ήταν αρνητική και ταυτοχρόνως περιφρονητική για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. «Εκείνη μου απαντά “εσύ δεν έχεις πρόβλημα με την υγεία σου, εσύ έχεις πρόβλημα παράδοσης εργασίας. Αν παραδώσεις την εργασία, θα περάσεις”. Εξήγησα στη διευθύντρια ότι είμαι στο νοσοκομείο και ότι δεν μπορώ στην κατάσταση που βρίσκομαι να συνεχίσω τις εργασίες», επεσήμανε.

«Καρκίνος είναι, εσύ γιατί το άφησες τελευταία στιγμή;»

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η διευθύντρια όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη σπουδάστρια του κολεγίου, αλλά μείωσε και τον τελικό χρόνο παράδοσης των εργασιών. «Αντί για τον Σεπτέμβριο -όπως είναι κάθε χρόνο- μεταφέρει την ημερομηνία στις 24 Αυγούστου. Νιώθω πολύ άσχημα τότε, της αναφέρω ξανά ότι παλεύω με τον καρκίνο και ότι έχω διαβάσει πολύ για να είναι έτοιμες οι εργασίες και εκείνη μου απαντά “καρκίνος είναι, αυτά συμβαίνουν στη ζωή, εσύ γιατί το άφησες τελευταία στιγμή;”».

Η Λ. υπογραμμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα -και αφού σταθεροποιήθηκε η υγεία της- πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ούσα σε θέση να παραδώσει άμεσα τις εργασίες της. Όμως, σε συνομιλία της με άλλους συνσπουδαστές ενημερώθηκε ότι εκείνοι είχαν χρονικό περιθώριο έως τις 11 Σεπτεμβρίου!

«Τηλεφωνώ στη διευθύντρια για εξηγήσεις αλλά και για να παραδώσω δύο έγγραφα γιατρού για την παράταση που ζητώ και μου απάντησε ότι οι εργασίες έχουν σταλθεί, καθώς και ότι η δική μου “έφυγε έτσι”».

Μετά το «κερασάκι» με την παράδοση των εργασιών η Λ. ενημέρωσε το ιδιωτικό Κολέγιο ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του, καθώς, πράγματι, «κόπηκε» για μόλις λίγα μόρια, παρά το γεγονός ότι τελικά κατάφερε και παρέδωσε τις εργασίες στην ημερομηνία που προβλεπόταν.

«Μετά την πρόθεσή μου να κινηθώ νομικά τότε με πλησίασαν άμεσα και απάντησαν ότι δεν κατάλαβαν ότι είναι τόσο σοβαρή η κατάστασή μου, ενώ η επιμελήτριά μας είναι διευθύντρια στο τμήμα ψυχολογίας», πρόσθεσε.

Παζάρια…

Μάλιστα, η ίδια καταγγέλλει ότι το ιδιωτικό ίδρυμα λόγω της οικονομικής της επιφάνειας επιχείρησε να παζαρέψει για να πληρώσει το πτυχίο, ωστόσο, όπως λέει, δεν δέχτηκε για ηθικούς και ψυχολογικούς λόγους.

«Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα, είναι ηθικό και ψυχολογικό για εμένα και την ταλαιπωρία που πέρασα. Θα κινηθώ νομικά για να υπάρξει διαφάνεια σε όλες τις πληροφορίες. Πώς μπορώ εγώ να παραδώσω και να συνεργάζομαι με ανθρώπους που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν το τμήμα ψυχική υγείας;», επεσήμανε, ενώ έκανε λόγο ακόμη και για σκόπιμη πρόθεση με στόχο την «αρπαχτή».

«Νιώθω ότι μου είχαν στήσει παιχνίδι οικονομικά και προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν, καθώς αντιλήφθηκαν ότι έχω περιθώριο να δώσω ακόμη 4.000 ευρώ για το δεύτερο έτος και να περάσω στην πτυχιακή», ανέφερε.