Όταν ο 12χρονος μαθητής του Durham Trinity School and Sports College έγραφε το γράμμα του προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκσι, είχε σκοπό να τονώσει το ηθικό του παραλήπτη, πιθανότατα κάποιος από το επιτελείο του Ουκρανού προέδρου, καθώς δεν πίστευε ότι θα το διαβάσει ο ίδιος.

Ωστόσο, το γράμμα του Τόμας έφτασε μέχρι τον τελικό του προορισμό, μαζί με ένα πακέτο προμηθειών που είχε συγκεντρώσει ο ίδιος και οι συμμαθητές του.

 

Έτσι ήρθε και η απάντηση, με την υπογραφή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο ο 12χρονος μαθητής αποκαλούσε ως τον «καλύτερο πρόεδρο».

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν έφτασε το γράμμα, το προσωπικό του γραφείου μας το άνοιξε, με παραλήπτη τον «Thomas at Trinity School» και ρώτησε δάσκαλους και μαθητές αν γνώριζαν κάτι, καθώς δεν περιμέναμε τίποτα από την Ουκρανία» ανέφερε ο δάσκαλος του 12χρονου μαθητή.

«Είναι μια πραγματικά προσωπική απάντηση του Ζελένσκι που ευχαριστεί τον Τόμας για τις σκέψεις του, λέγοντας ότι ελπίζει να φέρει ειρήνη σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας και πώς θα ξαναχτίσουν τις πόλεις, ενώ το άκουσμα της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου έφερε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του» συμπλήρωσε.