Πιθανώς αύριο Πέμπτη να γίνει η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον Νίκο Φιλιππίδη και με όσα μετέδωσε στο Live News του MEGA, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα αύριο από τον πρωθυπουργό και τα μέτρα θα εξειδικευτούν την Παρασκευή από τους υπουργούς.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα έγινε άλλη μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα αναμένεται να προσφέρουν μεγαλύτερη στήριξη για τις καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες, καθώς η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ισχύουσα επιδότηση είχε αποδώσει σε μικρότερες καταναλώσεις.

Αυτό παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι η ισχύουσα επιδότηση είχε ως αποτέλεσμα 2.321.980 νοικοκυριά να δουν μικρές αυξήσεις στους λογαριασμούς τους, ενώ σημαντική στήριξη από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο έλαβαν ή θα λάβουν μόλις πάρουν τους λογαριασμούς και αρκετά επαγγελματικά τιμολόγια.

Ουσιαστικά, όμως, η «ομπρέλα» πρόσφερε μικρή κάλυψη σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών, που μάλιστα συγκροτούν τη λεγόμενη «μεσαία τάξη».

«Η αλήθεια είναι ότι στις μεγαλύτερες καταναλώσεις η επιβάρυνση για τους πολίτες ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε και θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη και σε αυτές τις καταναλώσεις, οριζόντια και με ευρύ χρονικό ορίζοντα» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.