Έχοντας μια ιδιαίτερη χιουμοριστική οπτική που όμως δεν απαξιώνει την βαρύτητα της πραγματικότητας που πλέον όλοι μας βιώνουμε, οι KARMICA (Πόλυ Πολένα, Σάκης Μπιλάλης και Θανάσης Πολένας) επιστρέφουν με νέο τραγούδι. Αυτή τη φορά συμπράττουν με τον Γιάννη Ζουγανέλη και μας τραγουδούν: «Όλα καλά» που είναι και ο τίτλος του νέου τους Digital Single.

Στις εργασίες τους το ροκ συναντά την παράδοση, μέσα από νέες ενορχηστρώσεις,

που παντρεύουν τα δύο αυτά είδη μουσικής μουσικής δεμένα αρμονικά χωρίς να λείπει και το στοιχείο των αυτοσχεδιασμών. αυτοσχεδιασμούς. Οι Karmica, με την πενταετή συνεχή πορεία τους, έχουν κυκλοφορήσει τα κομμάτια «Ζήτω Τα Κάτω», «Συ Μου Χάραξες Πορεία», «Φωτιά στη Φωτιά», στη μουσική τους παράσταση στο Holywood Stage συνεργάζονται με τον Γιώργο Παντερή, ένα νέο εκπρόσωπο της παραδοσιακής μουσικής. Ιδιαίτερη ιδιαίτερη συνεργασία, όπου οι έντεχνο – ροκ επιρροές, εμπλέκονται αρμονικά με την παράδοση, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και διασκευασμένες ενορχηστρώσεις παλαιών και νέων τραγουδιών, που παντρεύουν το ροκ με τις ρίζες του τόπου μας.

Πως προέκυψε η ιδέα του τραγουδιού αλλά και η συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη;

«Το τραγούδι “Όλα Καλά” είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συνεργασίας με τον Δημήτρη Λιόλιο, συνθέτη και στιχουργό του συγκεκριμένου αισιόδοξου και καυστικού τραγουδιού. Η συνεργασία μαζί του ξεκίνησε πριν από έξι μήνες με το τραγούδι “Φωτιά στη Φωτιά”, αλλά και άλλα τραγούδια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν προσεχώς και νιώθουμε τυχεροί που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας. Το “Όλα Καλά” προέκυψε τώρα, γιατί πιστεύουμε ότι, όλοι μας έχουμε ανάγκη από κάτι αισιόδοξο, μετά το μαύρο που μας έχει κυκλώσει τα τελευταία χρόνια. Όσο για τη συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη, τι να πούμε…; Τον ζητούσε το τραγούδι! Το ταλέντο του Γιάννη είναι αστείρευτο, τόσο θεατρικά, όσο και μουσικά και τον ευχαριστούμε που μας εμπιστεύτηκε.»

Μιλήστε μας για την πορεία σας στο χώρο του τραγουδιού. Πότε και πως έγινε η αρχή;

«Η προσωπική μουσική πορεία του κάθε μέλους του συγκροτήματός μας ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν την ίδρυση των Karmica, με μεγάλες και όμορφες συνεργασίες. Η κοινή μας πορεία αρχίζει το καλοκαίρι του 2016, με μια σειρά από εμφανίσεις πανελλαδικά. Το 2017 κυκλοφορεί η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Κοντά σου” με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών, ενώ οι συνεργασίες και οι εμφανίσεις μας συνεχίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη.»

Οι Karmica είναι μια ……οικογενειακή υπόθεση;

«Ναι είναι! Είμαστε δυο οικογένειες, που ενώθηκαν μουσικά και τώρα πια αισθανόμαστε μια οικογένεια. Έχουμε μαζί μας τα παιδιά μας, είτε επί σκηνής ο Θανάσης, είτε back stage ο Αλέξανδρος. Είναι όμορφο να συνεργάζεσαι με τα παιδιά σου, αλλά και δύσκολο συνάμα, καθώς είναι λεπτές οι ισορροπίες.»

Έχετε στο βιογραφικό σας και συνεργασία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα;

«Η συνεργασία μας με τον Λαυρέντη ξεκίνησε το 2011, στο τελευταίο reunion των Τερμιτών στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι. Ήταν ο άνθρωπος που μας συμβούλεψε αρκετές φορές, ήταν αυστηρός αλλά και ντόμπρος. Τον Νοέμβριο του 2019 θα ξεκινούσε άλλη μία συνεργασία μαζί του, αυτή τη φορά δισκογραφική, όμως τα γεγονότα μας πρόλαβαν.»

Μιλήστε μας και για τις εμφανίσεις σας στο εξωτερικό, στην Ομογένεια.

«Οι εμφανίσεις μας στο εξωτερικό είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας μας. Είναι υπέροχο το συναίσθημα που νιώθουμε, όταν τραγουδάμε για τους Έλληνες του εξωτερικού, ιδιαίτερα σε περιόδους γιορτών, όπου η νοσταλγία για την πατρίδα είναι ακόμα πιο έντονη. Στις εμφανίσεις μας στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία, διαπιστώσαμε πόσο αγαπητή είναι η Ελληνική μουσική στους Γερμανούς καθώς και τις γνώσεις τους στο Ελληνικό ρεπερτόριο.»

Και που θα σας δούμε το επόμενο διάστημα;

«Οι καλοκαιρινές μας εμφανίσεις ξεκινούν στις 6 Μαΐου στο Holywood Stage, με την παράσταση Folkie -Rockie, από την Παράδοση στο Ροκ, μια συνεργασία με τον Γιώργο Παντερή στο λαούτο και τον Διονύση Κορνηλάκη στη λύρα και θα συνεχιστούν με μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι ημερομηνίες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.»