Στο Final Four της Euroleague θα βρεθεί η Μπαρτσελόνα η οποία έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νικολάς Λαπροβίτολα επικράτησε την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 81-72 στο Game 5 των play-offs και θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης για μια θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο 20λεπτο εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμη και με τρομερό παιχνίδι τόσο από τον Αργεντίνο γκαρντ, όσο και από τον Νίκολα Μίροτιτς κατάφερε να πάρει εκείνη τη νίκη και τη μεγάλη πρόκληση στο Final Four.

Ο «Λάπρο» μέτρησε 26 πόντους, ο Μίροτιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους και ο Νικ Καλάθης είχε 10. Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, τρομερό ματς έκανε ο Οθέλο Χάντερ με 18 πόντους, 17 είχε ο Όγκνιεν Γιάραμαζ και 10 ο Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ.

Στο πρώτο μέρος η Μπαρτσελόνα άρχισε καλύτερα, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 9-5, όμως ένα σερί 10-0 της Μπάγερν με τον Οθέλο Χάντερ να κάνει μπόλικη δουλειά, ανέτρεψε την κατάσταση και έδωσε τα ηνία στους Βαυαρούς.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε τον έλεγχο και κρατούσε μια μικρή διαφορά παρά τις προσπάθειες των Καταλανών να κάνουν την ανατροπή και να βρεθούν εκείνοι σε θέση οδηγού.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και έπειτα από σκληρή «μάχη» στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 37-31 χάρη σε δύο τρίποντα των Γουάιλερ-Μπαμπ και Γιάραμαζ.

Στην τρίτη περίοδο η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε πολύ καλύτερη και επέβαλε ολοκληρωτικά τον ρυθμό της καταφέρνοντας έτσι να φέρει «τούμπα» το ματς και περάσει μπροστά, χάρη στον εξαιρετικό Λαπροβίτολα και τον πολύ σταθερό Μίροτιτς στο σκοράρισμα Μίροτιτς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Γερμανοί έκαναν την τελευταία προσπάθεια για να επιστρέψουν στο ματς, όμως οι Καταλανοί κράτησαν την ψυχραιμία τους και εν τέλει μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη παίρνοντας την πρόκριση στο Final Four.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 31-37, 60-52, 81-72