Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης για τις τραγικό περιστατικό με τον τραυματισμό της 8χρόνης σε παιδική χαρά της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ο 62χρονος υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας μάλιστα ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, χωρίς ωστόσο να ασκήσει για την ώρα ποινική δίωξη.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, με τον 62χρονο παρουσιάστηκαν χθες αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας, το οποίο έχει αναλάβει τη διαδικασία της έρευνας και σήμερα έφτασαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση, να γίνει έρευνα, αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη για το τι ακριβώς έχει συμβεί στην παιδική χαρά.

«Ως δήμος Θεσσαλονίκης έχουμε διατάξει και εμείς έρευνα για να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει όσον αφορά τη συντήρηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς και του συγκεκριμένου παιχνιδιού, τα πιστοποιητικά τους και όλη τα διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα», ανέφερε ο κ. Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος έλεγχος στην συγκεκριμένη παιδική χαρά έγινε την Πέμπτη, την Παρασκευή καθαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που κρίθηκε ακατάλληλο, και σε ακόμη άλλες δύο παιδικές χάρες, έγιναν μερικές επιδιορθώσεις αλλά δεν βρέθηκε τίποτα άλλο»

Όσον αφορά την καταγγελία πολιτών που αναφέρει ότι είχε γίνει αναφορά για την συγκεκριμένη τσουλήθρα αρκετές ημέρες πριν το ατύχημα και ο δήμος γνώριζε το πρόβλημα, ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι δεν αφορούσε τη τσουλήθρα που έχασε το δάχτυλό της η 8χρονη αλλά αυτήν που τελικά καθαιρέθηκε από τους υπαλλήλους του δήμου. «Μένει η έρευνά μας να αποδείξει αν ήταν αντιληπτό και ορατό κατά την έρευνα, αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και το τι έχει γίνει πραγματικά», συμπλήρωσε. «Θα τα δείξουν όλα οι έρευνες», είπε ο αντιδήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Κυριζίδης τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος μιλούν με την οικογένεια της μικρής και αυτό που προέχει είναι να πάνε όλα καλά με το δάχτυλό της.