Τα γκρίζα και ασημένια δαχτυλίδια καπνού από το πούρο του Ντίντη Ευπαλίδη δημιουργούσαν ένα μικρό, πυκνό «πέπλο» που δεν επέτρεπε στους λιγοστούς επισκέπτες στο mansion της Μυκόνου να διακρίνουν μια γοητευτική γυναικεία μορφή να προβάλλει στον πίνακα της Michaela Yearwood-Dan.

Η υπερταλαντούχα artist, γνωστή ως «μάγισσα του abstract», είχε δημιουργήσει ένα και μοναδικό έργο για την κολεξιόν του αγαπημένου μου μεγαλοεφοπλιστή, μεγαλογαιοκτήμονα, επιφανούς πάντα κολεξιονέρ. Τα εκτυφλωτικά ροζ χρώματα έρχονταν σε αντίθεση με το απόλυτο λευκό του Mykonian mansion που έμοιαζε να αιωρείται στα βράχια. Η θέα στο Αιγαίο είναι πραγματικά κινηματογραφική.

Παρατήρησα ότι ένα τεράστιο ιστιοφόρο κατευθυνόταν προς το λιμάνι του κοσμοπολίτικου νησιού, με τα χρυσά πανιά του να «παλεύουν» με τους ανέμους. Το τιρκουάζ της θάλασσας, έτσι όπως οι τζαμαρίες έμοιαζαν να… μπαίνουν (ο αρχιτέκτων της βίλας είναι μια ιδιοφυΐα, σύμφωνα με τον οικοδεσπότη) μέσα σε αυτήν δημιουργώντας φαντασμαγορικό θέαμα, «έδεναν» με τις πορσελάνες του διάσημου σουηδού artist Wilhelm Kage.

Τιρκουάζ, υπέροχες πορσελάνες τις οποίες ανακάλυψαν πρώτοι μέλη της οικογένειας Grosfeld, γεμίζοντας με αυτές το σπίτι τους στο Bel Air. Οι Grosfeld, στενοί φίλοι του κ. Ευπαλίδη, έρχονται τα καλοκαίρια στη Μύκονο, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερα θορυβώδες touch στην… αποστειρωμένη έπαυλη του μεγαλειώδους Ντίντη. Πρόσεξα ότι ένα «τοσοδούλι» μυγάκι περπατούσε πάνω στο χειροποίητο, πανάκριβο κουτί (από οστά καμήλας) μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα πούρα The Black Dragon.

Η θεραπαινίς Καντελλάρια έσπευσε να το… απομακρύνει πριν ο μικροβιομανής οικοδεσπότης καταλάβει ότι ένας αντιπαθής επισκέπτης «εισχώρησε» στο Mykonian, υπέρλαμπρο ανάκτορό του. Η μεξικανικής καταγωγής θεραπαινίς έβγαλε αναστεναγμό πλήρους ανακούφισης. Ο Ντίντης άκουγε με μεγάλη προσοχή όλα αυτά που του μετέφερε (μέσω τηλεφώνου) η Ούρσουλα, η οποία βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στις Σπέτσες.

Η παιδική μας φίλη παραπονιόταν ότι στο αριστοκρατικό νησί του Αργοσαρωνικού λόγω του ασύλληπτου όγκου των επισκεπτών είχαν τελειώσει εντελώς οι κόκα κόλες, οι μπλε πορτοκαλάδες, οι βυσσινάδες και οι… πίνα κολάντες! «Oh! My God!» αναφώνησε ο Ντίντης. «Ο προσωπικός μου μπάτλερ μόλις με ειδοποίησε ότι σε συγκεκριμένα καλά μαγαζιά τέλειωσαν τα πλέον ακριβά εταιρικά δώρα!

Μήπως τελικά βρίσκομαι στο Bel Air και δεν το έχω καταλάβει;» αναρωτήθηκε. Η γυναίκα στον ροζ πίνακα χαμογέλασε ειρωνικά.