Οι Μιλγουόκι Μπακς, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για ένα ακόμα βράδυ, επικράτησαν με 101-89 των Μπόστον Σέλτικς και έκαναν το 1-0 στους ημιτελικούς της Ανατολής.

Ο Greek Freak πραγματοποίησε triple double με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ, οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη με σκορ 101-89 επί των Μπόστον Σέλτικς, κάνοντας το μπρέικ και το 1-0 στο Game 1.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση, ανέφερε πως απολαμβάνει το μπασκετικό ξύλο που τρώει από τους Σέλτικς, καθώς η ομάδα της Βοστώνης έκανε τα πάντα για σταματήσει τον έλληνα πρωταθλητή, ωστόσο χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντετοκούνμπο:

«Ίσως είμαι περίεργος, αλλά παίζω καλύτερα όταν το παιχνίδι είναι σκληρό. Μου αρέσει να νιώθω ότι με έχουν δείρει και να πονάω μετά το παιχνίδι. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως είμαι περίεργος. Αν το παιχνίδι τελειώσει και το σώμα μου δεν πονάει, νιώθω ότι δεν τα έδωσα όλα. Προφανώς όλοι νιώθουν ότι πονάνε και είναι κουρασμένοι. Είναι όμως τα πλέι-οφ και πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

«Αμυντικά θέσαμε τον τόνο. Αυτό οφείλεται σε όλους μας όμως. Από τον Χόλιντεϊ και τον Μάθιους, μέχρι εμένα, τον Πόρτις και τον Λόπεζ. Όσοι πατάνε στο παρκέ έχουν την περηφάνια στην άμυνα, ενώ για να τελειώσει η άμυνα πρέπει να πάρουμε και το ριμπάουντ. Ό,τι και να γίνει στην επίθεση, στην άμυνα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να τους δυσκολέψουμε. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά με το να τους στέλνουμε στο «ζωγραφιστό» και να έχουμε κορμιά πάνω τους.

Ήμασταν ενεργοί στην άμυνα, κάναμε τάπες, κερδίσαμε επιθετικά φάουλ. Ξέρουμε ότι ο Χόλιντεϊ και ο Μάθιους θα πιέσουν την μπάλα και πρέπει να σταθούμε πίσω τους για να δώσουμε βοήθεια» είπε, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Μπρουκ Λόπεζ: «Δεν το έδειξε μόνο σήμερα, αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι τεράστιος για εμάς, για την άμυνά μας. Είναι ενεργός όταν οι αντίπαλοι πάνε προς το καλάθι, είναι πάντα εκεί και μας καλύπτει όλους. Παίρνει ριμπάουντ. Έκανε σπουδαία δουλειά».

«Εγώ απλώς προσπαθώ να είμαι επιθετικός. Να βγάλω φάσεις, να πάω προς το καλάθι, να πάρω τη σωστή απόφαση. Αν κάποιος συμπαίκτης μου είναι ελεύθερος, να του πασάρω την μπάλα. Αν έχω χώρο, να πάω μέχρι μέσα, αν είμαι ελεύθερος να σουτάρω. Προσπαθώ να κάνω απλά τα πράγματα. Οι συμπαίκτες μου όμως ήταν εκεί όπου έπρεπε, ήταν ελεύθεροι και έβαλαν σουτ».

«Είχα την μπάλα και σκεφτόμουν «ωχ, σκ@@α, κόλλησα». Οπότε πέταξα την μπάλα στο ταμπλό και ο Θεός με ευλόγησε με την ικανότητα να πηδάω, οπότε πήρα την μπάλα και τελείωσα τη φάση. Είναι απλώς ένστικτο. Κάποιες φορές πιάνει, κάποιες άλλες όχι. Τώρα τελευταία λειτουργεί».

«Νομίζω ότι παίζουμε πλέον πολύ σκληρά στην άμυνα. Καταλάβαμε ότι για να νικήσουμε πρέπει να παίξουμε άμυνα. Στην επίθεση μάς λείπει ένας από τους καλύτερους σκόρερ μας (Μίντλετον), οπότε πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και στην άλλη πλευρά του παρκέ θα βρούμε τη λύση. Μπορεί αυτός που θα δώσει τη λύση στην επίθεση να είναι ο Χόλιντεϊ, ο Άλεν, εγώ, ο Πόρτις. Αν όμως δεν παίξουμε άμυνα, δεν έχουμε καμία τύχη να μείνουμε στο παιχνίδι. Μετά την ήττα από τους Μπουλς στο Game 2 το σκεφτήκαμε αυτό».

«Ήταν ανόητα φάουλ. Στο ένα από αυτά, δε διαμαρτύρομαι ποτέ, αλλά… δεν έχει σημασία. Ήταν ανόητα φάουλ».