Οι αποψινές συνθήκες ήταν ιδανικές για την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε να διαχειριστεί τον παράγοντα των απουσιών, ενώ προερχόταν και από τον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν και πάλι να φύγουν με το τρίποντο από την Τούμπα. Το τελικό 1-1 αφήνει γλυκόπικρη γεύση στην Ένωση, που διατηρείται ζωντανή στη μάχη ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου παρέμεινε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μετά το αποτέλεσμα της Λεωφόρου, βρίσκεται στο -1 από τον Άρη και στο -2 από τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 60 βαθμούς, επεκτείνοντας το αήττητο σερί στις συναντήσεις τους με την ΑΕΚ.

Το ντέρμπι της Τούμπας τα είχε… όλα, με τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις εντάσεις να κυριαρχούν. Με μπροστάρη τον κεφάτο, Νόρντιν Άμραμπατ, η Ενωση έκανε δύσκολη τη ζωή των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Ο Μαροκινός σημείωσε το μοναδικό γκολ των «κιτρινόμαυρων», ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί και μοιραίος με την ευκαιρία που σπαταλά λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Τσόλακ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ για τους γηπεδούχους, με τον Κροάτη να ξετυλίγει το… δώρο του Στίβεν Τσούμπερ. Υπό το βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα, διεξήχθη το ντέρμπι της Τούμπας, με τον Αργεντινό προπονητή να παίρνει και από κοντά μια πρώτη… γεύση της ΑΕΚ.

Τα πάντα συνέβησαν στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε… όλα στην Τούμπα. Ενα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ με γκολ, πολλά νεύρα, εντάσεις και λάθη από τους 22 ποδοσφαιριστές.

Το ματς ξεκίνησε με γκολ, το οποίο και ακυρώθηκε μέσω του VAR. Στο 6ο λεπτό, ο Τσόλακ εκμεταλλεύτηκε την τρικυμία στην κιτρινόμαυρη άμυνα, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα όμως δεν μέτρησε, με τον Καμπάκοφ να υποδεικνύει χέρι στη φάση από τον Κροάτη επιθετικό.

Στο 15ο λεπτό και στην πρώτη της ευκαιρία, η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Άμραμπατ πάσαρε στον Χατζισαφί, ο τελευταίος άδειασε τον Τέιλορ και γύρισε στον Κριχόβιακ μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στον Μαροκινό που εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 0-1. Το τρικ του Οφρυδόπουλου με την τοποθέτηση του Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης έπιασε τόπο, με τον έμπειρο άσο να σημειώνει το τέρμα για την Ένωση.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Αμραμπατ έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Γκαρσία, που βρέθηκε φάτσα με τον Πασχαλάκη, αλλά… γλίστρησε την τελευταία στιγμή.

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» το γλίστρημα του Λιβάι, με τον ΠΑΟΚ να φέρνει το ματς στα ίσια στο 27΄. Τραγικό λάθος από τον Τσούμπερ και ο Τσόλακ με δυνατό σουτ, νίκησε από κοντά τον Στάνκοβιτς για το 1-1.

Το γκολ των «ασπρόμαυρων» δεν έριξε την ψυχολογία της ΑΕΚ, που συνέχισε να απειλεί την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο 34΄, ο Χατζισαφί έστρωσε ωραία στον Σιμάνσκι στο ύψος του πέναλτι, με το σουτ του Πολωνού να βρίσκει στον Μιχάι.

Στο 38΄, ο δικέφαλος σπατάλησε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Πασχαλάκης κατέβασε ρολά σε κεφαλιά του Μάνταλου, με τον Άμραμπατ να αστοχεί εξ επαφής σε κενή εστία.

Η ΑΕΚ «χτύπαγε» συνεχώς από την δεξιά πλευρά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με την ωραία συνεργασία των Αμραμπατ-Κριχόβιακ-Γκαρσία να καταλήγει σε κάκιστο τελείωμα του τελευταίου.

Στις καθυστερήσεις, ο Ζίβκοβιτς βρήκε το χώρο και επιχείρησε το φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγα μέτρα από την κιτρινόμαυρη εστία.

Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Περισσότερα σε λίγο…