Στο… θρόνο της για 35η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες (4-0) την Εσπανιόλ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τον πιο εμφατικό τρόπο, η «βασίλισσα» κλείδωσε την επιστροφή της στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από δύο χρόνια.

Με τον Ροντρίγκο να σκοράρει δις και τους Ασένσιο-Μπενζεμά να βρίσκουν δίχτυα, η Ρεάλ νίκησε εύκολα την Εσπανιόλ, φτάνοντας τους 81 βαθμούς την εφετινή σεζόν.

Από τα πρώτα λεπτά, οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά στο ματς, δείχνοντας ποιος είναι το… αφεντικό. Στο 33ο λεπτό ο Ροδρίγο άλλαξε όμορφα με τον Μαρσέλο στα αριστερά και από το ύψος του πέναλτι, πλάσαρε για το 1-0.

Μάλιστα δέκα λεπτά αργότετα, ο Ροδρίγο έκανε την κούρσα και πλάσαρε και πάλι από την άσπρη βούλα για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «βασίλισσα» μπήκε και πάλι με το πόδι στο… γκάζι, σημειώνοντας τρίτο γκολ στο 55΄. Ο Καμαβινγκά άνοιξε δεξιά στον Ασένσιο, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ για το 3-0.

Το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου το έβαλε ο Καρίμ Μπενζεμά. Στο 81ο λεπτό, ο κορυφαίος παίκτης της Ρεάλ, με ωραίο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Μαρσέλο, Βαγιέχο, Λούκας Βάσκεθ, Κασεμίρο (60’ Ίσκο), Μόντριτς (60’ Κρόος), Θεμπάγιος, Καμαβινγκά (75’ Μάριο Χίλα), Μαριάνο Ντίαθ (60’ Μπενζεμά), Ασένσιο, Ροδρίγο (75’ Βινίσιους).

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Καμπρέρα, Καλέρο (83’ Νταβίντ Λόπεθ), Σέρτζι Γκόμεθ, Αλέις Βιδάλ, Φιλένα (65’ Μορλάνες), Νταρντέρ, Ερέρα (76’ Μέριδα), Μελένδο, Ντε Τομάς (65’ Γου Λι), Πουάδο.