Στις ομοιότητες που εντοπίζονται στους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Με τις απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας να ξεπερνούν τις δέκα, ο έμπειρος ιατροδικαστής εκτίμησε πως δεν αποκλείεται αρχικά η 33χρονη να χρησιμοποίησε άλλο παράγοντα για να πετύχει τον σκοπό της.

«Δεν αποκλείεται να έχει χρησιμοποιηθεί άλλος εξωγενής παράγοντας την πρώτη φορά, που δεν ήταν επιτυχής για τον δράστη και προφανώς στη συνέχεια πέρασε στη χρήση άλλων παραγόντων», δήλωσε.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για γονιδιακό θέμα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατροδικαστών αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η 33χρονη κατηγορούμενη προσπαθούσε να ενισχύσει τον ισχυρισμό της περί γονιδιακού προβλήματος.

«Έστω ότι είμαι οικογένεια έχει ένα γονιδιακό θέμα. Το πρώτο που αναμένουμε είναι αυτό να εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιδιά της οικογένειας. Επίσης από τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να καταλήξουν όλα τα παιδιά. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Η ηπατική ανεπάρκεια με την αγενεσία φλεβοκόμβου απέχει παρασάγγας».

Επιπλέον ο κ. Λέων τόνισε πως μέσα από την ανάλυση τρίχας είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τι ουσία χορηγήθηκε, ενώ για την κεταμίνη δήλωσε ότι «στα χέρια ενός μη ειδικού μπορεί να γίνει ένα φονικό όπλο».