Τα πράγματα στην πραγματική διάστασή τους παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, μιλώντας στον Sport FM.

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο έφερε γκρίνια αλλά και υπερβολές για τον Ολυμπιακό σε βαθμό που ακούγονται ακόμη και απίθανα πράγματα που φθάνουν σε σημείο (κυρίως από τους «επαγγελματίες» λασπολόγους του Ολυμπιακού) να μιλούν για αποτυχημένη χρονιά παρά τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος με ευκολία και φέτος.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν χείμαρρος στην τοποθέτησή του, τονίζοντας πως όλοι θέλουν να πανηγυρίσουν με πάθος το 47ο πρωτάθλημα που είναι πιθανό να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα, αλλά και ξεκαθαρίζοντας πως ούτε στους ανθρώπους της ομάδας αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός με πρώτο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι δεδομένο πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει αυτήν την κατάσταση.

Ο Κώστας Καραπαπάς τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα, δεν το έχουμε κατακτήσει ακόμη, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κατακτήσουμε. Πουθενά στον κόσμο δεν κολλάει η λέξη αποτυχημένη έχοντας πάρει το πρωτάθλημα. Τρανό παράδειγμα αυτό που έγινε με την Μπάγερν, που είχε στόχο να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε από τη Βιγιαρεάλ και έγινε μεγάλος θόρυβος, αλλά μετά από 3 μέρες πήρε το πρωτάθλημα, το 10ο σερί, και το πανηγύρισαν σαν τρελοί οι άνθρωποι. Η Μπάγερν που έμεινε εκτός και από το Κύπελλο».

«Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνιστής είναι ο ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ που έχει πάρει τρία πρωταθλήματα στην ιστορία του, και ο Ολυμπιακός παίρνει το τρίτο σερί. Σίγουρα δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο, και πρώτα από όλα στον κύριο Μαρινάκη. Έχει φτιάξει μια ομάδα με πολύ μεγάλα συμβόλαια. Έχει πάθος για τον Ολυμπιακό και όταν αυτός ο μαραθώνιος τελειώσει θα κάνει αυτό που πρέπει για να ανανεωθεί η ομάδα ως πρωταθλήτρια, να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει και το επόμενο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται 2,5 χρόνια χωρίς σταματημό. Ναι, έγιναν αστοχίες σε μεταγραφές, αλλά είμαστε 12 βαθμούς μπροστά, καθώς έχουμε και την ισοβαθμία από τον ΠΑΟΚ και πάμε να πάρουμε εύκολα και αυτό το πρωτάθλημα».

«Εμείς καταλαβαίνουμε ότι στον κόσμο δεν αρέσει αυτό που βλέπει, κρίνονται όλοι, κρινόμαστε όλοι. Πάμε να πάρουμε το Νο 47 πρωτάθλημα, και πάμε να το πάρουμε με μεγάλη διαφορά, υπάρχει μια πιθανότητα να το πάρουμε την Τετάρτη που έρχεται, και θα το πανηγυρίσουμε με την ψυχή μας, όπως και τα επόμενα που έρχονται».

«Αν δεν είχε γίνει ο πόλεμος της Ρωσίας, θα παίζαμε προκριματικό γύρο στις 5 Ιουλίου, άρα θα έπρεπε ένα μήνα πριν να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Τώρα φαίνεται πως θα γλιτώσουμε ένα γύρο, αλλά αυτό γίνεται λόγω του πολέμου. Από πέρσι λέγαμε στην ΕΠΟ για τον τελικό, δεν γίνεται να είναι τελευταίο ματς, αλλά και να μην υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Θα υπήρχαν μόνο 10 μέρες για ξεκούραση, δεν γινόταν αυτό».