Ένα βίντεο διάρκειας 59’’ από τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Μετρό Θεσσαλονίκης δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο αρμόδιος υπουργός δείχνει το πέρασμα του συρμού από εννέα σταθμούς της γραμμής του μετρό στην πόλη. Με ξεκίνημα από τον σταθμό «Συντριβάνι / Έκθεση» και κατευθύνεται έως το Αμαξοστάσιο στη Βούλγαρη.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Καραμανλής, οι εργασίες για την παράδοση του έργου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. «Έχουμε ήδη παραλάβει τους 18 πρώτους συρμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης και τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, οι εργασίες της βασικής γραμμής έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 85%, ενώ έχει αποδοθεί ξανά στην πόλη το μεγαλύτερο μέρος των χώρων που για χρόνια καταλάμβαναν τα εργοτάξια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε επιτέλους το Μετρό στους Θεσσαλονικείς. Εμείς το λέμε και το εννοούμε» υπογράμμισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Απελευθερώθηκε η οδός Δελφών

Παράλληλα, σήμερα απελευθερώθηκε πλήρως μετά από 13 χρόνια αναμονής το υπό κατάληψη οδόστρωμα λόγω των έργων του Μετρό η οδός Δελφών, που επανήλθε στην αρχικής της μορφή.

«Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια η οδός Δελφών στον σταθμό «Ανάληψη» του Μετρό Θεσσαλονίκης αποδίδεται ξανά πίσω στην πόλη. Όπως έχω πει πολλές φορές, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας μέρα με τη μέρα αλλάζει. Και αυτό είναι πλέον εμφανές σε όλους» κατέληξε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.