Με τις άκρες των δαχτύλων της άγγιξε την ογκώδη καρφίτσα σε σχήμα παπαγάλου. Το κόσμημα πάνω στο κατάλευκο Tom Ford σακάκι, γεμάτο με λευκά διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και ένα μπριγιαντένιο στέμμα στο… κεφάλι του συμπαθούς πτηνού έφερε την υπογραφή Harry Winston.

To μυθικό κοσμηματοπωλείο κατασκεύασε τις περίφημες (και ιδιαίτερα δημοφιλείς τώρα) spectacular brooches, όπως τις χαρακτηρίζει, τις οποίες έσπευσε να αποκτήσει η Εσθήρ. Η παιδική μου φίλη μού εξήγησε ότι πρέπει να αγοράσεις και τις τρεις καρφίτσες μαζί.

Απαγορεύεται να αποκτήσεις μόνο τη μία, έστω και αν έχεις ισχυρό μέσο στο Harry Winston της Νέας Υόρκης όπου συνηθίζει να ψωνίζει η Μελάνια Τραμπ. Τα λευκά διαμάντια σχηματίζουν τα φτερά του παπαγάλου… πανέτοιμου να βρει καταφύγιο στις μπιζουτιέρες των κυριών και δεσποινίδων που διαθέτουν στις τράπεζες λογαριασμούς με ατέλειωτα μηδενικά.

Οι πανάκριβες πέτρες δημιουργούσαν εκτυφλωτική αντίθεση στο κάτασπρο ανδρικού τύπου ζακέτο που αγόρασε η ωραία Εσθήρ πριν από μερικές εβδομάδες από την exclusive boutique του αγαπημένου μου Tom στο Ντουμπάι.

Ο παπαγάλος έμοιαζε πανευτυχής κάτω από τα μαβιά και χρυσαφένια χρώματα του δειλινού, έτσι όπως η σκιά του ηφαιστείου της Σαντορίνης έπεφτε μεγαλειώδης στο χειροποίητο deck του τεράστιου, υπερπολυτελούς sailing yacht των ναυπηγείων Perini Navi. Ιδιωτικό δείπνο για λίγους και εκλεκτούς σε ένα από τα πλέον όμορφα και κοσμοπολίτικα νησιά του κόσμου, με το φεγγάρι να παίζει κινηματογραφικού τύπου παιχνίδια, ρίχνοντας το φως του σε κρύσταλλα Baccarat και ασημένια κηροπήγια.

Ενα private dinner με έλληνες επιχειρηματίες και επιφανείς Αμερικανούς, οι οποίοι ύστερα από δύο χρόνια παγκόσμιας πανδημίας και απανωτά lockdowns επέστρεψαν στο νησί του ηφαιστείου ξοδεύοντας πάρα πολλά χρήματα. Ιδιαίτερα σε κοσμηματοπωλεία και λιγότερο σε σουίτες luxury hotels, αφού έχουν… εκδράμει στο Αιγαίο με λαμπερά ιστιοφόρα. Αναμένεται και άλλο, μεγαλύτερο αμερικανικό «κύμα» το καλοκαίρι. Ζήτω το δολάριο λοιπόν…