Η Βόρεια Κορέα οργάνωσε μια νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση, κάνοντας επίδειξη δύναμης για να γιορτάσει τα 90 χρόνια από την ίδρυση του στρατού της, όπως ανέφερε μια νοτιοκορεατική στρατιωτική πηγή.

Η παρέλαση ξεκίνησε γύρω στις 22.00 τοπική ώρα, στην Πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ της Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα οργανώνει συχνά παρελάσεις για να γιορτάσει σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Συνήθως συμμετέχουν χιλιάδες στρατιώτες, άρματα και άλλα τεθωρακισμένα, ενώ παρουσιάζονται και οι κυριότεροι πύραυλοι που διαθέτει η χώρα.

Οι παρατηρητές παρακολουθούν στενά αυτές τις εκδηλώσεις, αναζητώντας ενδείξεις για τα νέα στρατιωτικά αποκτήματα της Πιονγιάνγκ.

Στη σημερινή παρέλαση αναμένεται να παρουσιαστούν υπερηχητικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, καθώς και ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-17.

Αυτός ο «πύραυλος-τέρας» είναι ικανός να φέρει πολλές κεφαλές, που ακολουθούν διαφορετική τροχιά η καθεμία όταν επιστρέφουν στην ατμόσφαιρα. Για πρώτη φορά είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2020, σε μια στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ.

Τα τελευταία χρόνια η Βόρεια Κορέα έχει οργανώσει τρεις νυχτερινές παρελάσεις και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί σε αυτές μόνο την επόμενη ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ