Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας έγιναν σήμερα στόχος επιθέσεων, οι οποίες προκάλεσαν άγνωστο αριθμό θυμάτων, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων.

Ο Ολεξάντερ Καμίσιν δήλωσε ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας.

Βομβαρδισμοί σε δύο πόλεις

Η Ρωσία εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον δύο πόλεων στην επαρχία Βινίτσια στην κεντρική Ουκρανία, με αποτέλεσμα αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων να σκοτωθούν και να τραυματιστούν, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σέρχιι Μπορζόφ.

«Σήμερα οι πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν στην επαρχία Βινίτσια έγιναν εκ νέου στόχος βομβαρδισμών. Ο εχθρός προσπαθεί να πλήξει κρίσιμες υποδομές», επεσήμανε ο Μπορζόφ σε βίντεο που ανήρτησε στο Telegram.

Κατάρριψη δύο ουκρανικών drones

Η Ρωσία κατέρριψε σήμερα δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα, ανακοίνωσαν επιπλέον σήμερα οι τοπικές αρχές. «Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά drones σήμερα στις 04:15 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)» στην περιοχή Ριλσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουρσκ Ρομέν Σταροβόιτ. «Δεν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγο αφού οι ρωσικές αρχές επεσήμαναν ότι άγνωστης αιτίας πυρκαγιά μαίνεται σε αποθήκη καυσίμων στη γειτονική επαρχία Μπριάνσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Ριλσκ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα στην αποθήκη καυσίμων Transneft Briansk-Droujba στην πόλη Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως επιμελητειακή βάση για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.