Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

«Οι κάλπες αποφάσισαν. Η Μαρίν Λεπέν ηττήθηκε. Η Γαλλία αρνήθηκε ξεκάθαρα να της εμπιστευτεί το μέλλον της, και αυτό είναι πολύ καλό νέο για την ενότητα του λαού μας. Ο κ. Μακρόν είναι ο χειρότερα εκλεγμένος πρόεδρος της Πέμπτης Δημοκρατίας. Η προεδρική μοναρχία του επιβιώνει από τύχη και υπό τον περιορισμό μιας εξαναγκαστικής επιλογής», είπε ο ηγέτης της Αριστεράς Ζαν – Λυκ Μελανσόν, ενώ χαρακτήρισε αδύναμη την εκλογή του. «Ο Μακρόν κολυμπάει σε έναν ωκεανό αποχών, λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων», τόνισε αναφερόμενος σαφώς στο μεγάλο ποσοστό αποχής.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην εκλογική του βάση καθώς μπροστά υπάρχει η μάχη των βουλευτικών εκλογών. «Οι σκέψεις μου στρέφονται στα μελλοντικά θύματα αυτής της κατάστασης. Οι άνθρωποι που είναι οικονομικά στριμωγμένοι και που δεν θα δουν τις τιμές να μειώνονται (…) Σε όλους αυτούς λέω «μην παραιτείστε». Αντιθέτως, να αναλάβουμε δράση, ειλικρινά, μαζικά (…) Η δημοκρατία μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία.

Μπορείτε να νικήσετε τον Μακρόν

Ο τρίτος γύρος αρχίζει απόψε. Στις 12 και 19 Ιουνίου αρχίζουν οι βουλευτικές εκλογές. Μπορείτε να νικήσετε τον κ. Μακρόν. Ένας άλλος κόσμος είναι ακόμα εφικτός αν εκλέξετε τους βουλευτές μας στις πρώτες θέσεις .Σας καλώ να με εκλέξετε πρωθυπουργό σας, σας καλώ να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο μέλλον για το λαό μας.