Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, με τον Ισπανό να παίρνει τη νίκη με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2) και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Ο Ελληνας τενίστας «λύγισε» από την κούραση, καθώς μπορεί να ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι απέναντι στο παιδί – θαύμα του παγκοσμίου τένις, αλλά στο τρίτο σετ ξέμεινε από δυνάμεις και μοιραία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της χωμάτινης διοργάνωσης.

Ο συμπατριώτης μας έδωσε δύο παιχνίδια μέσα σε λίγες ώρες, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την ισπανική πόλη τις προηγούμενες ημέρες, το πρόγραμμα συμπτύχθηκε και ο Στέφανος έπαιξε τον προημιτελικό με τον Ντιμιτρόφ το απόγευμα.

Το ματς με τον Βούλγαρο ολοκληρώθηκε στις 17:20 και λίγες ώρες αργότερα ο Στέφανος μπήκε ξανά στο κορτ για να αντιμετωπίσει τον Ισπανό, που μπορεί να είναι μόλις 18 ετών, αλλά είναι ήδη στο Νο.11 του κόσμου και θεωρείται ως ο διάδοχος του Ράφαελ Ναδάλ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε σαφώς πιο επιβαρυμένο πρόγραμμα από τον Ισπανό τενίστα, καθώς ο συμπατριώτης μας προερχόταν από την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο. Αυτό ήταν το 8ο παιχνίδι που έδωσε μέσα σε διάστημα 10 ημερών (12/4 – 22/4), έχοντας παίξει συνολικά 19 games.

Στο παιχνίδι με τον Κάρλος Αλκαράθ πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Ισπανός τενίστας πίεσε και κατάφερε να κάνει μπρέικ. Προηγήθηκε με 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-4 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ιβηρας μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο Στέφανος δεν τα παράτησε. Με δύο σερί μπρέικ ισοφάρισε σε 4-4 και στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά με 5-4. Ο Αλκαράθ ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Τσιτσιπάς με νέο μπρέικ στο 12ο game έκανε το 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι, στέλνοντας το ματς σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί όμως ο 23χρονος ξέμεινε από δυνάμεις. Ο Κάρλος έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο game και προηγήθηκε 1-0, ενώ στο 3ο game έκανε νέο μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 3-0. Στο 6ο game ο «Τσιτσιφάστ» είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Ισπανού και να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, με τον Αλκαράθ να κάνει το 5-1 και να αγκαλιάζει τη νίκη. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Ίβηρα, με τον Αλκαράθ να φτάσει στο 6-2 και να παίρνει την νίκη με 2-1.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Αλεξ Ντε Μινόρ, που απέκλεισε τον Κάμερον Νόρι με 2-1 σετ.