Νέα ντοκουμέντα για την υπόθεση της Πάτρας, και συγκεκριμένα για τον θάνατο της Ίριδας, του παιδιού, που έφυγε από τη ζωή, δεύτερο κατά σειρά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στα στοιχεία συγκαταλέγονται τα ευρήματα που καταγράφονται στην ήδη συνταχθείσα ιατροδικαστική έκθεση, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων και το βιολογικό υλικό που διασώζεται.

Την ίδια στιγμή στο Ανθρωποκτονιών αναμένεται να δοθεί η ένορκη κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, ενώ στον φάκελο της δικογραφίας –σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ», – περιέχεται κι ένας αδιάψευστος μάρτυρας: η φωτογραφία σοκ της Ίριδας.

Η καθηλωτική εικόνα

Βάσει του συγκεκριμένου φωτογραφικού υλικού που δημοσιεύει η εφημερίδα, προκύπτει μία καθηλωτική εικόνα που καταγράφει τον τρόπο της ασφυξίας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, βάσει του φωτογραφικού υλικού προκύπτουν τα εξής:

  • Η εικόνα του εκζέματος (δηλαδή δερματοπάθειας πέριξ των χειλιών), το οποίο προϋπήρχε διότι αναφέρεται ότι ήταν εμφανές και σε παλαιότερο φωτογραφικό υλικό, ενώ το βρέφος βρισκόταν στη ζωή.
  • Η κυάνωση των χειλιών του στόματος, ως αποτέλεσμα της ασφυξίας.
  • Οι ερυθρότητες αριστερά της στοματικής κοιλότητα, αναπαριστώντας εικόνα πρόσφατων εντυπωμάτων, προφανώς δακτυλικών της άκρας χείρας του δράστη.
    Στο Αριστερό ρουθούνι της μύτης παρατηρείται εικόνα αμυχής, προφανώς από τα νύχια του δράστη που με τα άκρα του χεριού του και σε συνδυασμό με το κηλιδωμένο πανάκι προκάλεσε απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και επακόλουθη ασφυξία
  • .Μέσα στο στόμα του βρέφους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρατηρείται εικόνα μικρής συλλογής αίματος προφανώς οφειλόμενη στη βίαιη είσοδο του πανιού εντός της στοματικής κοιλότητας κατά τη στιγμή της απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.