Πρόσωπο με πρόσωπο με τους αξιωματικούς τους Τμήματος Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ θα βρεθεί σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Τις επόμενες ημέρες η 33χρονη αναμένεται να κληθεί να δώσει κατάθεση για τους δυο πρώτους θανάτους των παιδιών της: Της Μαλένας και της Ίριδας.

Αυτή τη φορά, η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, δεν θα αποφύγει τη «βάσανο» των ερωτήσεων από τους έμπειρους αστυνομικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη μητέρα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του θανάτου της 9χρονης κόρης της. Αυτό συνέβη διότι στην περίπτωση του θανάτου της Τζωρτζίνας η διαδικασία ήταν συγκεκριμένη, λόγω των αποκαλύψεων για τη χορήγηση της κεταμίνης και κατά συνέπεια η Ρούλα Πισπιρίγκου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των Αρχών μόνο κατά την απολογία της, μετά τη σύλληψη.

Ζητούν απαντήσεις κυρίως για τον θάνατο της Ίριδας

Τώρα όμως, η διαδικασία θα προχωρήσει με διαφορετικό τρόπο -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας-, αφού όσο προχωρά η έρευνα για τους θανάτους των υπόλοιπων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, τόσο πλησιάζει η ώρα που η 33χρονη θα περάσει ξανά την πύλη της ΓΑΔΑ.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, οι απαντήσεις που ζητούνται από τους αστυνομικούς αφορούν κυρίως τον θάνατο της Ίριδας.

Στην περίπτωση της Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών, η έρευνα περιλαμβάνει καταθέσεις από πλήθος νοσηλευτών και γιατρών. Κι αυτό διότι το μικρό κορίτσι, πριν πεθάνει, έπασχε από ιάσιμη παιδική λευχαιμία και από την ηλικία των 2 ετών είχε νοσηλευτεί σε συνολικά τέσσερα νοσοκομεία.

Αντιθέτως, όσον αφορά το βρέφος το βρέφος της οικογένειας, είναι εξαιρετικά περιορισμένα τα πρόσωπα που μπορούν να δώσουν μια εικόνα για όσα ακριβώς συνέβησαν στις 21 Μαρτίου του 2021.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με την αδερφή της, Δήμητρα, βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, όταν το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

«Έχει μελετήσει»

Σε κάθε περίπτωση, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που είχαν την πρώτη επαφή με την προφυλακισμένη πλέον μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών, έχουν ήδη σχηματίσει άποψη για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή της, αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει όσον αφορά την υπερασπιστική της γραμμή.

«Έχει συγκροτημένη σκέψη και έχει μελετήσει ενδελεχώς κάθε πτυχή της υπόθεσης. Φαίνεται πως μέσα στο μυαλό της, όλο αυτό το διάστημα πριν και μετά τη σύλληψή της, έχει σκηνοθετήσει την πορεία που θα ακολουθήσει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, είτε πρόκειται για την προανάκριση, είτε για την κύρια ανάκριση» λέει στη Real News αστυνομικός που είχε άμεση σχέση μαζί της, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείτο στη ΓΑΔΑ.

«Από ένα τέτοιο άτομο είναι δύσκολο να αποσπάσεις ομολογία. Έχει ‘σκηνοθετήσει’ στο μυαλό της τους θανάτους των τριών παιδιών. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει σε αντιφάσεις που είναι δυνατόν να δώσουν νέα στοιχεία» συμπληρώνει αστυνομικός που έχει πλήρη γνώση των ερευνών.

Παράλληλα, στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, και ο σύζυγός της και πατέρα των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης.