Με την εσπευσμένη, κατά λίγες ημέρες, ανακοίνωση της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανεβάζει ταχύτητα», σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της κυβερνητικής φθοράς, υπό την πίεση του κύματος ακρίβειας και της κοινωνικής της επίπτωσης.

Κατά πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αγνόησε τις μετριοπαθέστερες εισηγήσεις και αποφάσισε τη μηνιαία αύξηση κατά 50 ευρώ, στο επίπεδο των 713 ευρώ. Οπως τονίστηκε από τον ίδιο και διαμηνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία αγγίζει τα απώτατα όρια της οικονομίας.

Κρίθηκε ωστόσο ότι η συνολική αυτή αύξηση κατά 9,7% σε ετήσια βάση διαφυλάσσει την ισορροπία και δεν θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο προσλήψεων εκ μέρους των επιχειρήσεων. Αλλωστε, η μείωση της ανεργίας στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ είναι ένα από τα «χαρτιά» στα οποία επενδύει πολιτικά ο Πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα παροτρύνει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επισήμανση που περιέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του, το απόγευμα της Πέμπτης: «Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση. Με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με ρευστότητα μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Αλλά και με τις πρόσφατες επιδοτήσεις για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους».

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο.