Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας της στον Νομό Έβρου, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο 126 και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Πτελέα, όπου την υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι των χωριών του Τριγώνου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε μαζί τους και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στον βόρειο Έβρο, για να τιμήσω τον θρακικό ελληνισμό που συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο, με δύναμη και αξιοπρέπεια. Για να τιμήσω τη μνήμη των προγόνων των σημερινών κατοίκων που, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ήρθαν εδώ και κατάφεραν να μετατρέψουν τον συλλογικό πόνο σε πνοή ζωής. Τους μνημονεύουμε με σεβασμό και περηφάνια και συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το θετικό τους πνεύμα και το ακατάβλητο φρόνημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και τη Νέα Βύσσα, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καραθεοδωρή. Αμέσως μετά, μετέβη στο Διδυμότειχο και συναντήθηκε με τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «Ευγένιος Ευγενίδης», που συμμετείχαν στον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2022» και των οποίων είναι inspirational mentor.

Παράλληλα, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ένα θρακιώτικο σπίτι για βαφή αβγών, με τον παραδοσιακό τρόπο βαφής με κάλτσα και φύλλα φυτών ή κρεμμύδι. Εκεί συνάντησε τη Χρυσούλα Τσιαμίτα, τη Βέρα Μιντιούρη και την Κούλα Τσιαντούκα, που της πρόσφεραν και τοπικά εδέσματα.

Το βράδυ, η κυρία Σακελλαροπούλου θα συμμετάσχει στην Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί.