Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας, με τις πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας να δημιουργούν συνέχεια νέα δεδομένα, μίλησε στο LIVE NEWS ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση με μεγάλο βάρος. «Είναι μια διαδικασία έρευνας που κινείται παράλληλα τόσο σε δικαστικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Είναι δύσκολη υπόθεση, με μεγάλο ηθικό φορτίο και μεγάλη τοξικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα τηλεφωνήματα που έγιναν σε ενημερωτική εκπομπή και αποδίδονται στη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της 33χρονης υπογράμμισε ότι δεν έχει πληροφόρηση, τονίζοντας ότι δεν είναι μέρος της δικογραφίας τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα.

«Δεν έχω συγκεκριμένη ενημέρωση από την ίδια και δεν αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που χειρίζομαι. Θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη κατ’ ιδίαν συνάντησή μας. Ας περιμένουμε να δούμε πράγματι αν είναι η ίδια που ακούγεται» πρόσθεσε.

Έψαχνε «αναισθητικά φάρμακα»

Σχετικά με τις διαδικτυακές αναζητήσεις της 33χρονης για αναισθητικές ουσίες, που έγιναν στο διάστημα 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, ο συνήγορος της κατηγορουμένης τόνισε:

«Έκανε έρευνα την ημέρα που υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να δει τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί. Μέσα σε όλη τη λίστα των ουσιών, σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά και στην κεταμίνη. Η αναζήτησή της στο διαδίκτυο ήταν για «αναισθητικά φάρμακα», όχι για δολοφονικές ουσίες ή οτιδήποτε άλλο».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι, όπως έχει προκύψει από την έρευνα των Αρχών στα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης, στα αποτελέσματα που βρήκε δε γίνεται αναφορά σε παρενέργειες των ουσιών αυτών ή υπεροδοσολογία.

«Από την έρευνα επιβεβαιώνεται ότι για την κεταμίνη έψαξε στις 30/3 όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η κεταμίνη».

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη»

Τέλος, αναφερόμενος στις περιπτώσεις των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν «κάνουν καμία αναφορά ή υπαινιγμό σε εγκληματική ενέργεια».

«Είναι μια έρευνα που είναι σε εξέλιξη, διαρκώς βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορα νέα στοιχεία. Έχουμε ένα στατιστικό παράδοξο ή μια εγκληματική ενέργεια, αυτό μελετούμε», κατέληξε ο δικηγόρος της 33χρονης μητέρας.