Πόσο βάρος αντέχουν πριν «πολτοποιηθούν» τα τρόφιμα;

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μοίρασε τρόφιμα σε σχεδόν 2000 ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη κάτι που χαιρετίζουμε. Ωστόσο, αν δει κανείς προσεκτικά την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε θα διαπιστώσει ένα βουνό από σακούλες, τη μία πάνω στην άλλη και εύλογα θα αναρωτηθεί ποια θα είναι η κατάσταση των τροφίμων ειδικά στις σακούλες που «σηκώνουν» όλο το βάρος.

Παράλληλα, η εικόνα με τις σακούλες στο πάτωμα να σχηματίζουν ουρανοξύστη, τίθεται στη κρίση του καθενός ως θέαμα.

Η ευαισθησία της Περιφέρειας προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και η δράση ενίσχυσης τους κρίνεται απολύτως σωστή και αναγκαία. Τώρα αν γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο αφήνεται στη κρίση του καθενός.

Οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι που δυσκολεύονται ή στερούνται βασικών ειδών επιβίωσης πρέπει να είναι η βασική μέριμνα κάθε θεσμικής οντότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

«Σήμερα, Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου, ξεκίνησε η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Οχτακόσιοι εβδομήντα τρεις δικαιούχοι θα μπορούν, από σήμερα και μέχρι την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου, να προσέρχονται, οι ίδιοι ή τα άτομα τα οποία έχουν εξουσιοδοτήσει, για να παραλάβουν βασικά είδη διατροφής, εμπλουτισμένα με είδη από δωρεές χορηγών, κατά τις ώρες 08:00-14:30.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων του κοινωνικού παντοπωλείου, μια δράση που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ανέρχεται σε 1.985 άτομα, εκ των οποίων τα 506 είναι παιδιά. Να σημειωθεί ακόμα ότι ειδικά για τα παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου, παρέχεται επιπλέον δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη από τον Σύλλογο Φροντιστών Ρόδου.

«Στηρίζουμε τους ευπαθείς συμπολίτες μας, είμαστε παρόντες στις ανάγκες τους. Η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Ευχαριστούμε θερμά και τους χορηγούς μας, πολύτιμους συνοδοιπόρους σε αυτό το δρόμο της κοινωνικής υπευθυνότητας.» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χαρούλα Γιασιράνη».