Ένταση επικράτησε για δεύτερη ημέρα στο ΑΠΘ, καθώς μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησαν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Πρωινές ώρες σήμερα (19-04-2022) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομικά μέτρα για την για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο του της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού, ενώ προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, πραγματοποιήθηκε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα (25 και 23 ετών), ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.»