Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε τέρμα του Αϊτόρ.

Οι Πράσινοι έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη με το τρίποντο κόντρα στους Ερυθρόλευκους, και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν έχουν στο χέρι τους μια θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa Conference League της νέας σεζόν.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει πολύ να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, κάτι που αποτυπώνεται και στην ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ, όπου βρίσκεται μόνη πρώτη και αήττητη μετά το πρώτο μισό του μίνι πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός μετρά δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες και έχει μαζέψει 9 βαθμούς, με τον Άρη να ακολουθεί με 8.

Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ένα ματς λιγότερο, αλλά μόνο ο ΠΑΟΚ (στους 6 βαθμούς) -που πάντως έχει ηττηθεί από το Τριφύλλι» στη Λεωφόρο- θα μπορούσε να φθάσει τους Πράσινους με νίκη στο αναβληθέν ματς με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ παίζουν σήμερα σε έναν «τελικό» για την Ένωση, που απογοητεύει και στα πλέι-οφ, έχοντας πάρει μόλις 2 βαθμούς.

Η βαθμολογία στα πλέι-οφ:

1. Παναθηναϊκός 9 (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 0 ήττες, 4 γκολ υπέρ-2 κατά)
2. Άρης 8 (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα, 4 γκολ υπέρ-3 κατά)
3. ΠΑΟΚ 6 (2 νίκες, 0 ισοπαλίες, 2 ήττες, 3 γκολ υπέρ-3 κατά)
4. Ολυμπιακός 5 (1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα, 4 γκολ υπέρ-4 κατά)
5. ΠΑΣ Γιάννινα 3 (0 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα, 1 γκολ υπέρ-2 κατά)
6. ΑΕΚ 2 (0 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες, 3 γκολ υπέρ-5 κατά)