Καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ, όπου προηγήθηκε με 3-0, νίκησε προχθές στο Γουέμπλεϊ τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-2 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, την αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο.

Οι «κόκκινοι» έτσι έχουν πάντα τη δυνατότητα να γίνουν η πρώτη αγγλική ομάδα που θα έχει κατακτήσει στην ίδια σεζόν το τρεμπλ εντός των συνόρων (πρωτάθλημα, κύπελλο και League Cup), καθώς και το Champions League.

Η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος και κατάφερε να βάλει τρία γκολ, με τον Σάντιο Μανέ να στέλνει δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (17′ και 45′). Ο Σενεγαλέζος σταρ υποστήριξε πως η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει όλους τους τίτλους:

«Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα μπροστά μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η κατάκτηση όλων των τίτλων είναι ένα όνειρο, αλλά μπορούμε να τους κατακτήσουμε και θα παλέψουμε γι’ αυτό», τόνισε ο 30χρονος επιθετικός και συμπλήρωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρα δύο γκολ για την ομάδα, αλλά νομίζω ότι η απόδοσή μας ήταν φανταστική. Κάθε παίκτης απόλαυσε το παιχνίδι γιατί κάναμε σωστά πράγματα τη σωστή στιγμή. Από την αρχή του παιχνιδιού παίξαμε πολύ καλά και δίκαια φθάσαμε στη νίκη».