Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της (2-3) στους Ζωσιμάδες και παραμένει στο κόλπο για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αν και τα… χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά, ο δικέφαλος επικράτησε του ΠΑΣ και θα πάει με την κατάλληλη ηρεμία στις διακοπές του Πάσχα.

Μετά και τις χθεσινές επικρατήσεις του Άρη και του Παναθηναϊκού, ο αγώνας στα Ιωάννινα λάμβανε μορφή τελικού για την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Η Ενωση γεύτηκε για πρώτη φορά τη χαρά της νίκης στα εφετινά playoffs, με τη μάχη της Ευρώπης να έχει ανάψει για τα καλά.

Με τη νίκη στους Ζωσιμάδες, οι «κιτρινόμαυροι» έπιασαν τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση και τους 51 βαθμούς, μειώνοντας στους 2 πόντους την απόσταση από τον τρίτο Άρη.

Κυνική η ΑΕΚ στα Γιάννενα, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, φτάνοντας στην επίτευξη τριών τερμάτων. Ο Κριχόβιακ άνοιξε το δρόμο προς την κιτρινόμαυρη επικράτηση, με τον Ρότα να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό τέρμα. Ο Σέρχιο Αραούχο σκόραρε για 12η φορά την εφετινή σεζόν, ενώ… κέφια είχε και ο Στίβεν Τσούμπερ που πραγματοποίησε αρκετά θετική εμφάνιση.

«Κλειδί» το γρήγορο γκολ

Με το μαχαίρι στα… δόντια μπήκε η ΑΕΚ στο ματς των Ιωαννίνων, ανοίγοντας το σκορ με το καλησπέρα. Στο 4ο λεπτό, ο Κριχόβιακ σημείωσε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ωραίο γύρισμα του Τσούμπερ στο ύψος του πέναλτι, κάκιστο διώξιμο του Κάργα και… εκτέλεση από τον Πολωνό χαφ για το 0-1.

Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αναλαμβάνοντας αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες από την αριστερή πτέρυγα. Στο 10΄ οι γηπεδούχοι έδιωξαν το γύρισμα του Ελβετού μεσοεπιθετικού, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Λοντίγκιν να σώζει τον ΠΑΣ.

Στο 22΄ και πάλι ο Αραούχο σπατάλησε σημαντική ευκαιρία για την Ένωση. Ο Αργεντινός επιθετικός στόπαρε ωραία την μπάλα μέσα στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΣ, με το σουτ του να είναι αρκετά άστοχο.

Στο 24ο λεπτό, η ομάδα του Μεταξά έφτασε στην ισοφάριση, με το γκολ του Σάλιακα να ακυρώνεται για οφσάιντ στον Περέα στην αρχή της φάσης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα επόμενα λεπτά, κερδίζοντας αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 39΄ ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Πίρσμαν και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ βρήκε το δεύτερο γκολ. Ο Λάζαρος Ρότα άδειασε με απίθανο τρόπο τον Πίρσμαν και εκτέλεσε από κοντά τον Λοντίγκιν για το 0-2 της Ένωσης.

Ετσι, ο δικέφαλος πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με… αέρα δυο τερμάτων.

Το τέλειωσε ο Αραούχο

Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μειώνει το σκορ. Στο 52ο λεπτό και μετά από σέντρα ακριβείας του Σάλιακα, ο Περέα έπιασε στον ύπνο την κιτρινόμαυρη άμυνα και με κοντινό σουτ στην κίνηση, έγραψε το 1-2.

Το ένα σκληρό μαρκάρισμα διαδεχόταν το άλλο, με τους παίκτες των δυο ομάδων να δίνουν ομηρικές μάχες στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα επόμενα λεπτά, αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία της ΑΕΚ. Η επόμενη καλή ευκαιρία ήρθε στο 68΄, με το διαγώνιο σουτ του Περέα να περνάει λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, η Ένωση βρήκε και το τρίτο γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Αραούχο να εκτελεί από κοντά τον Λοντίγκιν για το 1-3. Το γκολ του Αργεντινού επιθετικού έκοψε τα… φτερά των γηπεδούχων, με το ματς να σβήνει.

Με τη συμπλήρωση των 90΄, ο Περέα έβαλε… φωτιά στην αναμέτρηση, μειώνοντας για τον ΠΑΣ. Ο Σβάρνας (που είχε περάσει στο γήπεδο λίγα λεπτά νωρίτερα) τον έχασε και ο 22χρονος με κοντινή κεφαλιά, νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 2-3.

Στις καθυστερήσεις το σουτ του Κόντε βρήκε στα σώματα, με την ΑΕΚ να φτάνει τελικά στο πολύτιμο τρίποντο.