Mε καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα ηθοποιός, ο οποίος κατέθεσε ότι το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015 είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο με δύο νεαρούς άνδρες, χωρίς όμως να είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει.

Ο ηθοποιός πριν από ένα χρόνο προσήλθε αυτοβούλως και κατέθεσε το γεγονός ενώπιον της ανακρίτριας αφού προηγουμένως είχε έρθει σε επαφή με την συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας Μαρία Κουρτέση.

Πρόεδρος: Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είδατε κάποια πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο;

Μάρτυρας :Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τ’ άλλα άτομα που ήταν μαζί με τον κ. Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Αυτό που άλλαξαν τις ημερομηνίες, δε σας έκανε κάπως επιφυλακτικό; Πήγατε να καταθέσετε για άτομα που έχουν διορθώσει την ημερομηνία του συμβάντος.

Μάρτυρας :Όχι, πήγα να καταθέσω κάτι που ήξερα. Επειδή έλεγαν ότι δεν υπήρξε κανείς στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο αν θυμάμαι καλά.

Πρόεδρος : Είναι δύο άτομα, άγνωστα σε εσάς, που έχουν διορθώσει την ημερομηνία, δε σκεφτήκατε που να εμπλακώ τώρα;

Μάρτυρας : Πίστευα ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Και εμένα εάν μου πείτε τις ημερομηνίες τώρα, δε θα τις θυμάμαι. Θυμήθηκα διότι ήταν οι ημερομηνίες της συγκεκριμένης παράστασης. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να τις κάνω, χωρίς να ξέρω ότι ο κατηγορούμενος έχει κάνει κάτι για αυτά που κατηγορείται.

Νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του φίλος και συμμαθητής δεύτερου καταγγέλλοντα στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο μάρτυρας,  ο οποίος κατέθεσε ότι στις 24 Ιουλίου 2015 ταξίδεψε με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον καταγγέλλοντα στην Επίδαυρο, προσκόμισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έξι φωτογραφίες, υποστηρίζοντας πως προέρχονται από το επίμαχο ταξίδι. Στη μία εξ αυτών απεικονίζονται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο μάρτυρας και ο καταγγέλλοντας η οποία όπως είπε τραβήχτηκε στις 24/07/2015 μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.

Υπερ: Τι ημερομηνία είναι οι φωτογραφίες και πως μπορείτε να το αποδείξετε ότι είναι αυτή την ημέρα;

Μάρτυρας : Λογικά από τις ιδιότητες από τον  υπολογιστή.

Υπερ : Στην επομένη συνεδρίαση μπορείτε να μας φέρετε τα στοιχεία;

Μάρτυρας : Θα προσπαθήσω

Υπερ : Πότε τις βρήκατε;

Μάρτυρας : Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Ο Αλέξης Κούγιας  που εκπροσωπεί τον Δημήτρη Λιγνάδη, υπέβαλε και σειρά ερωτήσεων στον μάρτυρα σχετικά με τις συνομιλίες του με τον καταγγέλλοντα την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021, όταν εκείνος αποφάσισε να καταθέσει στις δικαστικές αρχές ενώ ο μάρτυρας δέχθηκε και σειρά ερωτήσεων σχετικά με όσα συνέβησαν το βράδυ του καταγγελλόμενου βιασμού και από την έδρα και από την πολιτική αγωγή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Απριλίου 2022.