Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της ΕΛ.ΑΣ. και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας ευπαθών στόχων προκειμένου η ανάθεση φύλαξης προσώπων να γίνεται με απολύτως θεσμικό τρόπο.

Ψηφιακή μετάβαση

Όπως τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μεταξύ άλλων η ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών θα αποδεσμεύσει περισσότερα από 1.500 στελέχη τα οποία και θα διατεθούν για την ασφάλεια των γειτονιών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των στελεχών της ομάδας προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ανέφερε πως ήδη έχουν προσληφθεί 1.680 συνοριοφύλακες ενώ αναμένεται η πρόσληψη άλλων 250 για τον Έβρο.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την εγκληματικότητα ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε δηκτικά: «Παρασκευή και Σάββατο τσακωνόσασταν στο συνέδριο για το πως θα εκλεγεί ο αρχηγός σας. Σήμερα είπατε να κάνετε και λίγη αντιπολίτευση. Θα σας πω καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα».

«Η κυβέρνηση έχει τον παλμό της κοινωνίας. Ο πρωθυπουργός έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ακρίβειας που πλήττει τους πάντες και κυρίως τους πιο ευάλωτους. Η κυβέρνηση στοχεύει σε ουσιαστική μάχη που ελπίζουμε πως θα έχει αποτελέσματα μέσα στην Ευρώπη ώστε η ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε:

«Κρατήστε τη δήλωση και δέσμευση του πρωθυπουργού πως ότι και να γίνει στην ΕΕ η Ελλάδα έχει το δικό της εθνικό σχέδιο που θα ενεργοποιηθεί αν η ΕΕ δεν λάβει τις αποφάσεις που πρέπει. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως όσα λέει τα εννοεί».