Ο Ζοάο Καρβάλιο μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Γενάρη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και έχει καταφέρει να κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, μετρώντας 1 γκολ και 3 ασίστ με τα ερυθρόλευκα σε 9 εμφανίσεις.

Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που έχει κερδίσει τους πάντες στον Ρέντη, παραχώρησε συνέντευξη στην Αγγλία και αναφέρθηκε στην πρώην ομάδα του και την εντυπωσιακή πορεία που κάνει στην Championship από την ημέρα που ανέλαβε ο Στιβ Κούπερ την τεχνική ηγεσία.

Συγκεκριμένα, ο Καρβάλιο τόνισε ότι η Νότιγχαμ έχει πολλή ποιότητα στο ρόστερ της και ξεκαθάρισε πως, αν πόνταρε σε μία ομάδα για να ανέβει στην Premier League τη νέα σεζόν, αυτή θα ήταν η Φόρεστ.

Ακόμα, ο Πορτογάλος αποθέωσε τον τεχνικό της Νότιγχαμ, ενώ μίλησε και για το ιστορικής σημασίας φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ την περασμένη βδομάδα, που έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Καρβάλιο υπογράμμισε πως νιώθει περηφάνια που μπόρεσε να συνδράμει στο να μαζευτούν χρήματα για τους πληγέντες και τους πρόσφυγες Ουκρανούς, ενώ δήλωσε πως προσεύχεται κάθε μέρα για τους ουκρανούς ποδοσφαιριστές, αλλά και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρβάλιο στη Sun:

«Αυτήν τη σεζόν αν στοιχημάτιζα σε μία ομάδα για να ανέβει στην Premier League, θα ήταν η Νότιγχαμ Φόρεστ σίγουρα, επειδή ξέρω την ποιότητα που διαθέτει. Ξέρω πόσο καλός είναι ο προπονητής επίσης, μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει. Εργάζεται καθημερινά για να βελτιώσει την ομάδα. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και σίγουρα θα πόνταρα ότι θα ανέβει η Νότιγχαμ».

Για το φιλικό με τη Σαχτάρ στο Καραϊσκάκη και το μήνυμα που πέρασε: «Είναι πάντα πολύ δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους που ζουν εκεί εν μέσω πολέμου, καθώς πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη. Ελπίζω το μέλλον να είναι καλύτερο μέρα με τη μέρα, ήμουν πολύ περήφανος που βρέθηκα στον αγωνιστικό χώρο και μαζέψαμε αρκετά χρήματα για εκείνους.

Είναι πολύ σημαντικό ότι δείξαμε πως το μέλλον θα είναι καλό για τους Ουκρανούς. Ξέρω τι νιώθουν οι παίκτες της Σαχτάρ, όταν περνάνε δύσκολες στιγμές δεν είναι καλό να τους ρωτάς αν είναι καλά ή όχι. Πολύ απλά γιατί δεν είναι καλά. Αλλά τους είπα πως θα προσεύχομαι κάθε μέρα για εκείνους και τις οικογένειές τους».