Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος των Ιατροδικαστών Ελλάδος, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με νέα στοιχεία να έρχονται «στο φως» καθημερινά.

«Η κεταμίνη οδήγησε τη Τζωρτζίνα στο θάνατο – Το θέμα είναι ποιος της έδωσε τη χαριστική βολή»

«Πρέπει να δούμε τους ιατρικούς φακέλους για να δούμε τι επεισόδια είχε η Τζωρτζίνα. Η κεταμίνη είναι η ουσία που οδήγησε το παιδί στο θάνατο, επιβεβαιωμένα. Στα ενδιάμεσα επεισόδια, ακόμα και μετά από ενδελεχή έλεγχο μπορεί να μην καταλήξουμε σε βέβαια συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι η αιτία θανάτου, το θέμα είναι ποιος έδωσε τη χαριστική βολή στο παιδί. Το ενδιάμεσο διάστημα θα πρέπει να αξιολογηθεί, να κάνουμε ακόμα και ανάλυση τριχών. Η κεταμίνη είναι αναισθητικό. Σε μεγάλη δόση οδηγεί στο θάνατο», σημείωσε ο κ. Λέων.

«Κάθε ουσία που εισάγεται σε έναν οργανισμό περνάει στην κεντρική κυκλοφορία και στη συνέχεια φιλτράρεται. Τα κύρια φίλτρα είναι το ήπαρ και οι νεφροί. Αφού περάσει από εκεί η ουσία θα σπάσει σε κομμάτια. Έτσι στα ούρα βλέπουμε και nor – κεταμίνη. Όταν σταματάει ο οργανισμός να λειτουργεί, η ουσία σταματάει, και δεν περνάει. Βρίσκοντας τη nor – κεταμίνη καταλαβαίνουμε ότι η ουσία χορηγήθηκε πολύ πριν μπουν οι γιατροί στο δωμάτιο για την ανάνηψη της Τζωρτζίνας», πρόσθεσε.

«Η διασωλήνωση της Τζωρτζίνας έγινε ενώ το παιδί ήταν ήδη νεκρό»

«Η κεταμίνη έχει σίγουρα χορηγηθεί. Το παιδί σίγουρα κατέληξε μετά την επίδραση της κεταμίνης. Η διασωλήνωση ήρθε μετά το επεισόδιο, και προφανώς όταν το παιδί είχε ήδη χαθεί», τόνισε ακόμα ο κ. Λέων.