Ατσάλινος, αλύγιστος και… νικητής! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια επική ανατροπή νίκησε με 2-1 σετ τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν (6-2, 6-7 [3], 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νο.3 στον κόσμο.

Ο συμπατριώτης μας στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με 5-3 και σέρβιρε για να πάρει τη νίκη – πρόκριση, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και δέχθηκε μπρέικ από τον Αργεντινό. Ο Ντιέγκο πήρε το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ με 7-3 και στο τρίτο σετ μάλιστα προηγήθηκε με 4-0 games, δείχνοντας έτοιμος να υποτάξει τον Ελληνα τενίστα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως δεν τα παράτησε. Δεν παραδόθηκε. Γύρισε στο κορτ, πάλεψε και με έξι σερί games κατάφερε να φτάσει σε μια επική ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Μια σπουδαία νίκη, για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα για τον τρόπο που ήρθε, με τον Στέφανο να μην παραδίδεται. Να μη «λυγίζει». Να γυρίζει τούμπα το ματς και να παίρνει έξι συνεχόμενα games, παρότι είχε απέναντί του το Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια σπουδαία νίκη, γιατί τον διατηρεί στο κόλπο για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρσι στο Μόντε Κάρλο. Μια μεγάλη νίκη – δήλωση ότι ο συμπατριώτης μας είναι εδώ. Είναι υγιής και θα παλέψει για τους τίτλους. Ένα μήνυμα στους αντιπάλους τους. Μια μάγκικη, μια επική ανατροπή.

Ο Στέφανος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με δύο μπρέικ προηγήθηκε με 4-0 games, βάζοντας τις βάσεις για το 1-0. Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν μείωσε σε 5-1, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Ελληνα τενίστα, με τον συμπατριώτη μας να φτάνει στο 6-2 και να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο τέταρτο game και βρέθηκε μπροστά με 3-1, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε με 5-3 και σέρβιρε για να κλείσει το ματς. Ο Ντιέγκο, όμως, «έσπασε» το σερβίς του Στέφανου, μείωσε σε 5-4 και μπήξε ξανά στο παιχνίδι. Το σετ οδηγήθηκε το τάι μπρέικ, όπου ο Αργεντινός κυριάρχησε απόλυτα και με 7-3 ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας το παιχνίδι στο τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκει μάλιστα ο Σβάρτσμαν έφτασε να προηγείται με 4-0, με τον Στέφανο να βρίσκεται σε… άλλο γήπεδο. Τίποτα δεν δούλευε σωστά για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος, όμως, δεν τα παράτησε. Δεν λύγισε. Δεν πτοήθηκε. Εσκυψε το κεφάλι και έβαλε… πλώρη για μια επική ανατροπή. Ο Στέφανος μείωσε αρχικά σε 4-2 και στη συνέχεια με νέο μπρέικ ισοφάρισε σε 4-4, με τον συμπατριώτη μας να σπάει για τρίτη σερί φορά το σερβίς του Αργεντινού και να προηγείται με 5-4. Αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς δεν… αυτοκτόνησε. Σέρβιρε σωστά και με 6-4 έφτασε στο 2-1, παίρνοντας τη νίκη – πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.