Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι δίπλα σε όσους έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και τα σπίτια τους για να σωθούν.

Η αγγλική ομάδα λοιπόν προχωράει σε μια σπουδαία κίνηση, καθώς δωρίζει 150.000 λίρες μέσω της UNICEF για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λίγες μέρες μετά το ιστορικό φιλικό που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός με τη Σαχτάρ.

Η Νότιγχαμ της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εκτός από τις 150.000 λίρες θα προσφέρει και διάφορα υλικά αγαθά, όπως υπνόσακους, στους πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο αγγλικός σύλλογος:

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο σύλλογος έχει κάνει μια δωρεά άνω των 15.000 λιρών στην έκκληση της UNICEF για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η UNICEF εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο στην Ουκρανία και στα σύνορα γειτονικών χωρών, παρέχοντας πρόσβαση σε καθαρό νερό, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και άλλη κρίσιμη υποστήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες που εμπλέκονται στον πόλεμο.

Ο σύλλογος συγκέντρωσε έσοδα για τη UNICEF από τις πωλήσεις στα καταστήματα του συλλόγου κατά τη διάρκεια πρόσφατης έκκλησης. Ευχαριστούμε όλους όσους αγόρασαν αντικείμενα για να συνεισφέρουν στη δωρεά του συλλόγου.

Ο σύλλογος θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην έκκληση που έκανε ο Τζο Γουόραλ για δωρεά υπνόσακων σε πρόσφυγες στην Πολωνία που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία. Οι οπαδοί της Φόρεστ δώρισαν γενναιόδωρα πάνω από 300 υπνόσακους πριν από τον πρόσφατο αγώνα με την ΚΠΡ και πάνω από 1.000 υπνόσακοι έχουν πλέον παραδοθεί με επιτυχία σε όσους έχουν ανάγκη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στον πρώτο αγώνα της ουκρανικής ομάδας μετά από δύο μήνες. Ο αγώνας ήταν το εναρκτήριο φιλικό στην περιοδεία της Σαχτάρ «Football for Peace».

Μιλώντας μετά την περιοδεία «Ποδόσφαιρο για την Ειρήνη», ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ και του Ολυμπιακού κ. Ευάγγελος Μαρινάκης είπε: «Είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε το φιλικό παιχνίδι με τη Σαχτάρ και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να διαδώσουμε το μήνυμα να σταματήσει αυτός ο πόλεμος.

«Ο αθλητισμός πρέπει να έχει απόσταση από την πολιτική, αλλά μας ενδιαφέρει να στείλουμε το μήνυμά μας ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει αμέσως – τίποτα άλλο. Είχαμε αρκετό κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα και είμαστε όλοι μαζί με τους Ουκρανούς και τους πρόσφυγες».

Ο Νίκολας Ράνταλ, που είναι πρόεδρος της Νότιγχαμ, δήλωσε από την πλευρά του: «Η ποδοσφαιρική ομάδα της Νότιγχαμ είναι περήφανη που στέκεται δίπλα στους φίλους μας στον Ολυμπιακό και σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια σε αλληλεγγύη με όσους υποφέρουν στην Ουκρανία και πέρα ​​από αυτήν.

«Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας που μας βοήθησαν να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη, τόσο μέσω της δωρεάς του συλλόγου στη UNICEF όσο και με τη συνεισφορά υπνόσακων στους πρόσφυγες στη σημαντική πρωτοβουλία που υποστήριξε ο Τζο Γουόραλ».