Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μονακό, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Όπως υποστήριξε ο νέος προπονητής της εθνικής Ελλάδος, οι ερυθρόλευκοι έχουν όσα χρειάζονται, καθώς διαθέτουν τόσο την εμπειρία και τη θέληση, όσο και την ικανότητα για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Μονεγάσκων και να κλείσουν θέση το Βελιγράδι.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

«Εδώ έχουμε μια ομάδα που είναι για πρώτη φορά στα πλέι οφ, η Μονακό και από την άλλη τον Ολυμπιακό που έχει δείξει σταθερότητα, ανταγωνιστικότητα και συνέπεια στα αποτελέσματα. Μια ομάδα που έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι στην έδρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και είχε μόνο μια μικρή κρίση με τέσσερις συνεχόμενες ήττες, που δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Αυτό είναι υπέρ του Ολυμπιακού γιατί έδειξε σταθερότητα.

Βέβαια, έχασε στο Μονακό με 20 πόντους, αλλά τώρα είμαστε στα πλέι οφ. Αυτά τα παιχνίδια δίνουν περισσότερο τροφή στους προπονητές και στους παίκτες να πατήσουν πάνω σε αυτά και να λειτουργήσουν πάνω στο της τακτικής. Ενδεχομένως μπορούν να παίξουν και τον ρόλο ως ένα καμπανάκι», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού είναι η ομοιογένεια στον επιθετικό και αμυντικό προσανατολισμό και το πλάνο μέσα από το οποίο αναδεικνύονται κάθε φορά οι πρωταγωνιστές και αυτή είναι η αιχμή του δόρατος της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά το παιχνίδι της Μονακό περιστρέφεται γύρω από τον Τζέιμς, ο οποίος πλαισιώνεται από καλούς παίκτης και στην περιφέρεια και στη φροντ λάιν και έχουν δέσει πολύ καλά μαζί.

Θα βάλει και η Μονακό δύσκολα στον Ολυμπιακό αλλά η ελληνική ομάδα έχει τη θέληση, την ικανότητα και την εμπειρία για να πετύχει αυτό που θέλει. Σαφώς η αθλητικότητα θα παίξει τον ρόλο της σε αυτό το ζευγάρι όπως όμως και στα υπόλοιπα».