Ανατριχίλα προκαλούν οι ανεπιβεβαίωτες -ακόμη- πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες Ρώσοι στρατιώτες ξεθάβουν σορούς στη Μαριούπολη, προκειμένου να κρύψουν το μέγεθος της φρίκης που προκάλεσαν.

Σύμφωνα με αναφορές του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, στο Telegram, οι Ρώσοι δεν αφήνουν τους κατοίκους να θάβουν ανθρώπους που σκοτώθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να μην μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

Το BBC, που ανέδειξε το στοιχείο αυτό, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των αρχών της Μαριούπολης. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δεν διέψευσε τις πληροφορίες.

«Οι Ρώσοι δεν θέλουν να φαίνονται τα σώματα αμάχων που σκοτώθηκαν από εχθρικά όπλα» λέει ο δήμαρχος της Μαριούπολης.

Οι Ρώσοι πολιορκούν και βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη επί έξι εβδομάδες, ενώ σε παλαιότερες αναφορές του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για πάνω από 10.000 νεκρούς.

Οι αναφορές για τους νεκρούς που ξεθάβονται απασχολούν, τις τελευταίες ώρες, τα περισσότερα διεθνή δίκτυα ενώ έχει αρχίσει μια μεγάλη συζήτηση για έρευνα πάνω σε εγκλήματα πολέμου στη Ρωσία, με τις ΗΠΑ να υιοθετούν τον όρο «γενοκτονία» όσον αφορά στις ενέργειες του Κρεμλίνου.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ο Ζελένσκι απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για νέα στρατιωτική βοήθεια, μετά τις θηριωδίες σε Μαριούπολη, Μπούτσα και Κραματόρσκ.