Πολλές ομάδες θα είχαν καταρρεύσει ολοκληρωτικά στο 3-0 της Τσέλσι. Οι περισσότερες βασικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο είναι μια ιστορία από μόνη της.

Δεν θα άφηνε ποτέ τόσο εύκολα να της φύγει μια σίγουρη πρόκριση. Όπως και έγινε. Λίγα μόλις λεπτά μετά το γκολ πρόκρισης του Βέρνερ, ο Λούκα Μόντριτς έκανε την ασίστ της ζωής του και ο Ροντρίγκο έκανε το 3-1 με την πρώτη του επαφή στο παιχνίδι, στέλνοντας έτσι το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα 30λεπτο, η Τσέλσι φάνηκε να είχε ξεμείνει εντελώς από δυνάμεις. Δεν θα μπορούσε και αλλιώς από τη στιγμή που πήγε στα κόκκινα όλο το 90λεπτο.

Εκεί μίλησαν τα διάφορα χαρακτηριστικά που κάνουν τη Ρεάλ διαφορετική από τις υπόλοιπες ομάδες του πλανήτη.

Η… φανέλα, η ψυχραιμία της και τα αθλητικά της προσόντα. Για τα δύο πρώτα δεν χρειάζεται καμία κουβέντα. Η Βασίλισσα της Ευρώπης, πήρε μια πρόκριση τη στιγμή που η μπάλα «έκαιγε». Τίποτα το περίεργο.

Ωστόσο η Ρεάλ έκανε και κάτι το… διαφορετικό. Έπαιξε με τα σημερινά δεδομένα και νίκησε. Έβαλε κάτω τα data και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση.

Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Τσέλσι τα είχε δώσει όλα στο 90λεπτο. Εκμεταλλεύτηκε την κούραση των ποδοσφαιριστών του Τόμας Τούχελ οι οποίοι δεν είχαν άλλες δυνάμεις και βρήκε το μεγάλο γκολ της πρόκρισης.

Τι έκανε λοιπόν; Το πιο απλό. Έτρεξε περισσότερο στην παράταση. Περισσότερα χιλιόμετρα, περισσότερα σπριντ τόσο σε μικρές, όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ο γυμναστής της Ρεάλ, Αντόνιο Πίντους, είχε φροντίσει έτσι ώστε οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι να είναι 100% έτοιμοι για μια τέτοια περίσταση.

Τα νούμερα και τα στατιστικά από τα σπριντ και τα χιλιόμετρα της παράτασης δείχνουν ακριβώς τον λόγο που η Ρεάλ και όχι η Τσέλσι, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα ημιτελικά του Champions League.