Στους γιατρούς επιχειρεί να ρίξει και πάλι τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου της Όθωνα Παπαδόπουλου, η 33χρονη καταγγέλλει πως στο Ωνάσειο δόθηκε κεταμίνη στην 9χρομη κόρη της.

Οι ισχυρισμοί του δικηγόρου βασίζονται σε μαρτυρία νοσηλεύτριας που ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα της 9χρονης. Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν έχει κληθεί ακόμα για να καταθέσει, όμως η ίδια είναι πρόθυμη να το κάνει.

Από την πλευρά του το Ωνάσειο, μετά από επικοινωνία που είχε το MEGA, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της πλευράς Πισπιρίγκου λέγοντας πως δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα κατά τη διαδικασία τοποθέτησης του απινιδωτή.

Υπενθυμίζεται ότι Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο επτά μήνες πριν τον θάνατό της, επομένως ο ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί είναι αβάσιμος.

Καταρρέει ο ισχυρισμός

Ο εν λόγω ισχυρισμός καταρρέει, καθώς η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 και επτά μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, έφυγε από τη ζωή και όπως εξήγησε στο MEGA η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο με μικρό χρόνο ζωής.

Επιπλέον, τόνισε πως η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν αρκετές φορές παραπάνω από αυτή που θα χρησιμοποιούσε κανείς σε βραχύγχρονη χειρουργική επέμβαση.

«Τα φάρμακα που έχουμε στα βαλιτσάκια ή στα καροτσάκια επείγουσας ανάνηψης δεν περιλαμβάνουν κεταμίνη» ξεκαθάρισε η κ. Σαρδέλη, η οποίο συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο οι γιατροί της εντατικής που έκαναν την ανάνηψη πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα να της έδωσαν από λάθος κεταμίνη.