Οι προκρίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Champions League δείχνουν τη δύναμη της LaLiga, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τσάβι, μία ημέρα πριν από τον αγώνα ρεβάνς της Μπαρτσελόνα με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για την προημιτελική φάση του Europa League.

Η Ρεάλ απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου Τσέλσι, ενώ η Βιγιαρεάλ άφησε έξω την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν. «Αυτό που συνέβη την Τρίτη δείχνει ότι η LaLiga δεν είναι πολύ πίσω από την Premier League» είπε ο Τσάβι σε συνέντευξη Τύπου.

«Ό,τι κι αν γίνει, η LaLiga θα είναι πάντα LaLiga και είναι πολύ ανταγωνιστική. Είδα και τα δύο παιχνίδια. Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου. Και τελικά ο κύριος στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στο Champions League. Παρεμπιπτόντως, η Βιγιαρεάλ είναι ένας μεγάλος σύλλογος τώρα, έτσι δεν είναι; Πρέπει όλοι να τη βάλετε στη λίστα των μεγάλων ομάδων σας» πρόσθεσε.

Το Europa League «αντιπροσωπεύει» τη μοναδική ρεαλιστική ευκαιρία της Μπαρτσελόνα να κατακτήσει ένα τρόπαιο αυτή τη σεζόν, καθώς η Ρεάλ έχει πλεονέκτημα 12 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας της LaLiga με έναν αγώνα περισσότερο από τους «μπλαουγκράνα». Οι Καταλανοί είναι δεύτεροι, ισοβαθμώντας στους 60 βαθμούς με την τρίτη Σεβίλλη. Ωστόσο, ο Τσάβι αρνήθηκε ότι υπάρχει πίεση για την κατάκτηση του τροπαίου, λόγω της Ρεάλ.

«Είναι η ιστορία της Μπαρτσελόνα που το απαιτεί από εμάς, όχι η Ρεάλ Μαδρίτης» είπε ο Ισπανός προπονητής. «Δεν κοιτάμε τη Ρεάλ Μαδρίτης για να καθρεφτίζουμε τον εαυτό μας. Η ιστορία μας είναι η μεγαλύτερη πίεση και ευθύνη μας. Από τότε που ήρθε ο Γιόχαν Κρόιφ, έβαλε τον πήχη: Νίκη παίζοντας καλά. Έτσι είμαστε εμείς οι Καταλανοί. Έτσι το ζούμε. Δεν ξέρω πώς είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει ένα θεαματικό ανταγωνιστικό γονίδιο, αλλά η Μπαρτσελόνα είναι μια άλλη ιστορία».