Η Λίβερπουλ έστειλε… σπίτι της την Μπενφίκα, συνεχίζοντας την προέλαση της (και) στο Champions League. Το 3-3 του Άνφιλντ εξασφάλισε το εισιτήριο των ημιτελικών του Champions League για την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που βαδίζει προς το… όνειρο. Που δεν είναι άλλο από το μυθικό κουαρτέτο. Η κούπα του Λιγκ Καπ έχει ήδη προστεθεί στην τροπαιοθήκη των Reds και απομένουν το Champions League, η Premier League και το FA Cup. Μέσα σε όλα οι Reds, πηγαίνουν να πραγματοποιήσουν κάτι το ανεπανάληπτο. Αλλά μέχρι τότε, υπάρχει χρόνος.

Στη χθεσινή αναμέτρηση με την Μπενφίκα, την παράσταση έκλεψε ο Κώστας Τσιμίκας. Ο 25χρονος αμυντικός κατέγραψε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, δικαιώνοντας απόλυτα τον Γιούργκεν Κλοπ για την εμπιστοσύνη του. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού… σέρβιρε τα δύο από τα τρία γκολ (Κονατέ, Φιρμίνο), κάνοντας το Ανφιλντ να… παραμιλά.

Ο «Τσίμι» απέδειξε και πάλι πως ταβάνι του είναι μονάχα ο… ουρανός. Το βραβείο του MVP κατέληξε στα χέρια του, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική παράσταση που προσέφερε κόντρα στον πορτογαλικό σύλλογο.

MVP της αναμέτρησης ο Τσιμίκας (pic) | to10.gr

«Φλερτάρει» με την ευρωπαϊκή κούπα

Στα ημιτελικά του Champions League, η καλοκουρδισμένη μηχανή του Κλοπ θα βρει απέναντί της τον «φονέα» των γιγάντων. Τη Βιγιαρεάλ. Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου έριξε στο καναβάτσο το σύνολο του Ουνάι Εμερι που έδειξε πως δεν αστειεύεται. Αν οι Reds αποκλείσουν και τους Ισπανούς, τότε ο Τσιμίκας θα έχει στα πόδια του μια χρυσή ευκαιρία.

Μέχρι στιγμής, κανένας Ελληνας δεν έχει κατακτήσει τρόπαιο ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια… ανάσα το 1971, αλλά ηττήθηκε από τον Άγιαξ στον τελικό του Γουέμπλει.

Το 2004, ήταν η σειρά του Άκη Ζήκου να δοκιμάσει στον τελικό του Champions League, με τη Μονακό ωστόσο να πέφτει πάνω στην τρομερή Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο. Εύκολα 3-0 για τους Πορτογάλους στο Γκεζελκίρχεν της Γερμανίας, με τον Έλληνα χαφ να μένει με το… παράπονο.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα παραδείγματα. Το 2009, ο Αλέξανδρος Τζιόλης έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου με τη Βέρντερ Βρέμης στο Κύπελλο Ουέφα. Αλλά και πάλι η τύχη δεν χαμογέλασε στον Έλληνα παίκτη, με τους Γερμανούς να γνωρίζουν την ήττα από τη Σαχτάρ.

Το 2018, ο Κώστας Μήτρογλου πήρε τη… σκυτάλη, δίνοντας το παρών στον τελικό του Europa League με τη Μαρσέιγ. Με την Ατλέτικο όμως, να του φράζει το δρόμο προς το όνειρο. Τελευταίος Έλληνας παίκτης που βρέθηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Το 2019 Αρσεναλ και Τσέλσι διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τους «μπλε» να ισοπεδώνουν τους «κανονιέρηδες» και να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο επόμενος παίκτης της λίστας ενδέχεται να είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Και με πολλές πιθανότητες μάλιστα, να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κάνει δικό του ευρωπαϊκό τρόπαιο με σύλλογο.

Λίβερπουλ-Μπενφίκα: Βασικός ο Τσιμίκας - Ποδόσφαιρο - Champions League | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

O Κώστας Τσιμίκας κυνηγάει ένα ιστορικό επίτευγμα. Θέλει να σπάσει την… κατάρα και να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κατακτήσει ευρωπαϊκή κορυφή. Μένει να φανεί αν θα το καταφέρει και αυτό.