Για μια ασήμαντη αφορμή, χωρίς κάποιον λόγο ο 90χρονος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 52χρονο Σπύρο Μεταξά επειδή πάρκαρε το αυτοκίνητο του μπροστά από το σπίτι του.

Ο 90χρονος Αντώνης Παρασκευάς, βγήκε από το σπίτι του με μια καραμπίνα στα χέρια και ενώ ο 52χρονος ήταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητο του τον πυροβόλησε εν ψυχρώ και τον δολοφόνησε.

Η κηδεία

Σήμερα ο Σπύρος Μεταξάς τάφηκε στο νησί του, την Τήνο και φίλοι και συγγενείς του είπαν το τελευταίο αντίο. Τραγική φιγούρα η μητέρα του 52 χρονου αγιογράφου που έχει χάσει τον δεύτερο γιο και τον σύζυγό της.

Τον τελευταίο χαιρετισμό απηύθυναν στο θύμα, συγγενείς, φίλοι αλλά και μαθητές από τη Σχολή Αγιογραφίας που διηύθυνε ο άτυχος 52χρονος. Όπως αναφέρει το protothema.gr, η μητέρα που αποχαιρετούσε το παιδί της, είπε με δάκρυα στον Μητροπολίτη: «Να εύχεστε και να παρακαλείτε τον Θεό να μου δίνει δύναμη και υπομονή…»

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, στον συγκινητικό του λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα μετά από έναν τραγικό και αδόκητο θάνατο που μάλιστα διεδραματίσθη μόλις είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία, γύρω από τον νεκρό, εκτυλίσσεται μια αρχαία τραγωδία, κεντρικό πρόσωπο της οποίας είναι η μητέρα… Δεν ξέρω ποια είναι η λύσις των σημερινών παθημάτων. Όμως πρέπει να διατηρείται η πίστη στον Χριστό, η υπομονή και η πίστη στην Ανάσταση που θα εορτάσουμε σε μερικές ημέρες».