Παναττικό συλλαλητήριο στο στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι  διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια αλλά και για τις περικοπές συνολικά όλα το προηγούμενο διάστημα, ενώ χαρακτηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης «ψίχουλα».

Οι συνταξιούχοι της Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, από όπου κατευθύνθηκαν προς την πλ. Κάνιγγος όπου γίνεται συγκέντρωση εργατικών σωματείων κατά της ακρίβειας στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο ήταν αναρτημένο γιγαντοπανό.

Οι συνταξιούχοι φωνάζοντας συνθήματα ξεκίνησαν την πορεία τους από την οδό Αθηνάς με κατεύθυνση την πλατεία Κάνιγγος προκειμένου να διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους, για την ακρίβεια που «τσακίζει τα εισοδήματά τους», διεκδικώντας  «άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας».

Στο υπ. Εργασίας και τη Βουλή

Ακολούθως μετέβησαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας, ενώ αντιπροσωπεία τους επεδίωξε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Αυτή την ώρα η πορεία τους έχει φτάσει έξω από τη Βουλή.


Οι συνταξιούχοι κινητοποιούνται ενάντια στην ακρίβεια διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να αποδοθούν τα πληρωμένα Δώρα, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

Όπως επισημαίνουν στο υπόμνημά τους προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, οι περικοπές που οι συνταξιούχοι δέχθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι συντριπτικές. «Οι μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, έχουν δημιουργήσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τονίζουν δε ότι, εδώ και αρκετό καιρό, «η κατάστασή τους γίνεται ακόμη πιο τραγική, λόγω της ακρίβειας, που τους αφαιρεί ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο».