Απάντηση στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι κατά τη διάρκεια νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, τής χορηγήθηκε η ουσία κεταμίνη, έδωσε μέσω δελτίο Τύπου το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η καταγγελία της 33χρονης κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έγινε μέσω του δικηγόρου της. Στηρίχτηκε ο ισχυρισμός αυτός σε μαρτυρία νοσηλεύτριας που ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν έχει κληθεί ακόμα για να καταθέσει, όμως η ίδια είναι πρόθυμη να το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο, επτά μήνες πριν πεθάνει.

Το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις.

Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».